Емисија „Београд за почетнике“ ТВ СТБ и Смиљана Попов уживо за ђаке у Гроцкој

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Емисија „Београд за почетнике“ и Смиљана Попов  у петак, 3. новембра гостују у ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој где на лицу места ђацима откривају тајне богате културне баштине у окружењу.

Популарна и едукативна емисија „Београд за почетнике“ ТВ СтудиоБ ауторке Смиљане Попов је у свом привлачном серијалу о непресушном благу Београда до сада више епизода посветила културној баштини и историјским занимљивостима општине Гроцка.

Овом приликом, у сарадњи са Центром за културу и општином Гроцка, ауторка Смиљана Попов приказаће ученицима ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој осму епизоду емисије „Београд за почетнике“ која открива тајанствену римску гробницу у Брестовику, једини сачувани антички објекат на тлу Београда у који се може ући.

Деца Гроцке сазнаће нешто више о њеном чудноватом открићу, али и о њеном градитељу и власнику, који је као део високог римског естаблишмента крајем 3. века н.е радио у Сингидунуму, а на тлу данашње Гроцке живео у вили са великим бројем робова. Гост у школи биће и археолог Раде Милић, један од саговорника у одабраној епизоди, који ће такође одговарати на питања деце.

Прича о занимљивој гробници се завршава новим и неочекиваним археолошким налазима у Брестовику, крај самог пута, „мистериозним каменовима“ који се сада налазе у Центру за културу Гроцка, и тиме нова археолошка авантура тек почиње…

*Гостовање емисије „Београд за почетнике“ Смиљане Попов  у београдским школама реализује се на предлог Секретаријата за образовање и дечју заштиту Градске управе града Београда, већ другу годину за редом, као део допунског школског програма „Београд за почетнике за београдске ђаке. Едукативна гостовања иницирана су програмима популаризације наслеђа међу децом и младима у оквиру  манифестације „Дани европске баштине“, која се у Београду одржава као део велике европске манифестације Савета Европе и Европске баштине и у сарадњи са Секретаријатом за привреду, надлежним за послове развоја туризма и обогаћивања туристичке понуде на територији града Београда.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR