ИНТЕРВЈУ ПРЕДСЕДНИКА СИМОНОВИЋА: Ово су нова улагања у путну инфраструктуру до краја године на општини Гроцка

0
1901
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Драгољуб Симоновић, председник градске општине Гроцка, најавио је нова инфраструктурна улагања на територији градске општине Гроцка, која ће бити реализована до краја 2017. године, уколико то временски услови дозволе.

Реч је о санацији и асфалтирању приоритетних улица у Калуђерици, Лештанима, Винчи, Болечу, Ритопеку, Врчину, Брестовику и Пударцима, као и три државна пута која ће се санирати.

Председник Симоновић нагласио је да, иако је у претходном периоду асфалтирано 52 километра путева и санирано  70 километара атарских путева, уз сарадњу и помоћ града Београда и Републике Србије, обезбеђена су средства и у наредном периоду  асфалтираће се путеви и улице на територији градске општине Гроцка  у дужини од 17,3 километара.

Радови на санацији улица на територији градске општине Гроцка почеће у току ове недеље, а очекујемо, да у колико временски услови дозволе, радови буду завршени до краја године- рекао је Симоновић.

Он је  нагласио  да ће до краја ове недеље почети радови на санацији деонице државног пута Пударци – Умчари (улица Народних хероја Пударци –Београдска Умчари), који ће бити асфалтиран у дужини од 3.300 метара, као и државни пут на деоници од Трскаре у Гроцкој до зграде млина (део улице Булевар револуције) у дужини од 500 метара. Што се тиче радова на санацији државних путева, асфалтираће се и  државни пут од центра Дражња до пружног прелаза у овом насељу у дужини од 2.200 метара.

У насељу Калуђерица до краја године асфалтираће се : Београдска улица (550 м), улица Фрање Клуза (350м), улица Милана Ракића (700м) и улица Војводе Степе (1500м).

У насељу Лештане асфалтираће се улица Вука Караџића са прилазима(650м), док ће се у насељу Винча асфалтирати део улице Професора Васића (до цркве) у дужини од 1.400 метара.

У насељу Болеч асфалтираће се  део улице 7. јула и улица 22.  децембра ( укупна дужина 1000 м),  док ће се у насељу Ритопек асфалтирати улице:  Подунавска и Церска (укупна дужина 500м).

У насељу Врчин, у дужини од 1.600 метара, асфалтираће се Павловићева улица са прилазима.

Што се тиче јужног дела општине, улице које су приоритетне и које ће до краја године бити асфалтиране су : улице Миће Стојковића и Маршала Тита у насељу Брестовик( (укупна дужина 1.450м ) и улица Палих бораца (1600 м) у насељу Пударци.

Као председник градске општине Гроцка, свестан сам колико је функција коју обављам одговорна и да је моја најважнија улога да радим за народ и у интересу народа, како би грађанима  обезбедио нормалне услове за живот.

Нормални услови за живот у 21. веку подразумевају да свако насеље на нашој општини има уређену канализациону и водоводну мрежу, Дом здравља, уређену школу, али и проходну и развијену путну мрежу и асфалтиране улице. У току трајања мандата, настојаћу да испуним обећања дата грађанима и да општина Гроцка буде уређена и развијена општина, где ће  некадшњи деценијски проблеми постати прошлост  – закључио је  председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић.

Извор: гроцка.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR