NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Лештане добија нову школу (ФОТО)

Лештане добија нову школу (ФОТО)

0
4246
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Догодине почиње изградња нове школске зграде надомак Гроцке. Мали: Биће ово једна од најлепших осмолетки у Београду

ИДЕЈНО решење за нову школу у Лештанима, која ће бити завршена следеће године недавно је усаглашено са Министарством просвете – најављује за „Новости“ градоначелник Синиша Мали.

На месту постојеће школске зграде која је као монтажни, привремени објекат постављена 1979. године, изградиће се модерно, троспратно здање. Према речима Малог, копање за темељ почиње на старту грађевинске сезоне 2018. године.

Постојећу школу, због чијег квалитета су родитељи много пута протестовали, похађају деца од првог до четвртог разреда и то као истурено одељење ОШ „Никола Тесла“ из Винче. Ово је, иначе, највећа основна школа у Србији. 

ПРИГРАДСКО насеље Лештане има око 13.000 житеља. По структури становништва, у овом делу Гроцке живе млађи људи. Имају чак 800 малишана који похађају основну школу. Највећи број њих, због школе путује у Винчу.

Главни улаз у нову школу биће из Улице маршала Тита где је предвиђено 20 паркинг места за запослене и родитеље. У приземљу објекта налазиће се 12 учионица за ђаке нижих разреда, укључујући кухињу са трпезаријом и техничке просторије. На првом спрату су предвиђене две просторије за продужени боравак нижих разреда и 11 кабинета за ученике виших разреда као и просторије школске администрације. На трећем спрату се налази додатних шест кабинета за више разреде, медијатека и библиотека са читаоницом. Све три етаже поседоваће и засебне мокре чворове.

– Заједно са Владом Републике Србије направићемо потпуно нову школу, јер деца у Лештанима заслужују нов објекат и најбоље услове за образовање – објашњава Мали. – Ова образовна институција биће по највишим стандардима. На основу архитектонског решења, сигуран сам, биће једна од најлепших у Београду. 

Образлажући пројекат за „Новости“ градоначелник објашњава да је уз објекат замишљена вишенаменска фискутулрна сала површине 635 квадратних метара. Она ће имати пратеће просторије. Пред тога, урадиће се и спортски терени у дворишту. Планиран је једно игралиште за фудбал и рукомет, а посебно ће се изградти и терени за одбојку и кошарку.

– Чак 30 година деца у Гроцкој, генерације и генерације њих, чекале су на нормалне услове образовања – прича Мали.

Представници општине Гроцка, прошле године од градских власти су тражили и да се у оквиру школе издради и предшколска установа, која ће задовољити капацитете деце из овог насеља. Они су истакли да би ту требале да буду јаслице и вртић. 

новости.рс

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR