Велики успех ученица Основне музичке школе „Невена Поповић“ на 20. Међународном сусрету флаутиста „Тахир Куленовић“

0
836
NextWEB hosting
NextWEB hosting

У петак и суботу, 23. и 24. фебруара 2018. године, у МШ „Живорад Грбић“ у Ваљеву, у току другог и трећег дана 20. Међународног сусрета флаутиста „Тахир Куленовић“, наступило је шест ученица Основне музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке, које су освојиле 5 првих и 1 другу награду.

Успех наших вредних и талентованих младих виртуоза није остао незапажен. И поред огромног броја кандидата из наше земље и окружења, наше девојчице су се, поред присутне треме, држале одлично, храбро и смело, што је на крају и оцењено одличним пласманом. Нашу школу су представљале следеће ученице:

  1. Јована Кујунџић, 1. разред из класе проф. Емилије Гавриловић – 1. награда (90,20 бодова)
  2. Јована Јаћимовић, 2. разред у класи проф. Тијане Јовев – 1. награда (90,70 бодова)
  3. Исидора Петронијевић, 2. разред у класи проф. Тијане Јовев – 1. награда (90,40 бодова)
  4. Анђела Јовановић, 3. разред у класи проф. Миње Марчетић – 1. награда (91,20 бодова)
  5. Лидија Добричић, 3. разред у класи проф. Емилије Гавриловић – 2. награда (87,90 бодова)
  6. Јована Зуровац, 5. разред у класи проф. Александре Стевановић – 1. награда (апсолутно 1. место у категорији!) – 95,30 бодова.

Да је њихов наступ, као и сам пласман, био веома запажен говори и чињеница су им честитали сви чланови еминентног жирија, који чине универзитетски професори и признати флаутисти из наше земље и иностранства, у саставу: мр Миомир Симоновић (Србија) – председник жирија, мр Љубиша Јовановић (Србија), проф. Цезари Трачевски (Пољска), мр Страшо Темков (Македонија), проф. Георги Спасов (Бугарска), проф. Матеј Зупан (Словенија), проф. Александар Буркерт (Србија), проф. Јасминка Бушковић Терзић (Црна Гора), проф. Маријана Јосиповић Мирковић (Србија) и проф. Мина Радић (Србија).

Ове школске 2017/18. године Међународни сусрети флаутиста одржавају се у периоду од 22. до 25. фебруара у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Удружења музичких и балетских педагога Србије, а уз покровитељство града Ваљева и домаћина Музичке школе „Живорад Грбић“ из Ваљева.

Избор и број чланова жирија, масовност у такмичарима који хрле да одмере своје снаге како из наше земље тако и из иностранствам говори нам да је ово једно од значајнијих такмичења у нашој земљи. Стога га је и Министарство просвете, науке и технолошког развоја 2015. године и увсртило у Календар такмичења и смотри основних и средњих школа.

Честитамо нашим ученицама и њиховим наставницама на изузетном успеху и пласману, који је продукт великог рада, труда, залагања и многих одрицања.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR