Odigran veliki derbi FK Vrčin – FK Vinča, domaćin slavio golom u poslednjim sekundama nadoknade (FOTO+VIDEO)

0
19145
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Treće kolo Prve Beogradske Lige, Grupa C, obeležio je derbi fudbalskih klubova sa opštine Grocka, u kom su snage odmerili FK ,,Vrčin” i FK ,,Vinča”. Utakmica je odigrana juče na stadionu FK ,,Vrčin” u Vrčinu, sa početkom od 16:00 časova.

U veoma ,,tvrdoj“ utakmici, domaćin je slavio rezultatom 2:1.

Utakmica je odigrana po idealnom vremenu, ali u prvom vremenu nije viđen baš preterano zanimljiv fudbal sve do 28. minuta kada domaćin pogađa stativu, dok u 39. minuta FK Vinča pogotkom Dušana Vukovića dolazi do prednosti 1:0. To je sve sto se može napisati o prvom poluvremenu, osim sto su ekipe sprovodile taktičke zamisli svojih stratega.

U drugom poluvremenu domaća ekipa je napravila dve izmene, i krenula mnogo agresivnije ka golu gostiju, tako da im je takva igra donela izjednačenje rezultata u 66. minutu kada Boban Prošić koji je tek ušao u igru postiže gol 1:1.

Od tog trenutka igra oba tima postaje dosta dinamičnija i grublja, tako da je zbog pružanja medicinske pomoći igračima utakmica produžena čitavih 8. minuta. Tako da je usled jednog takvog starta u 80. minutu fudbaler FK Vrčin Aleksandar Đorić dobija drugi žuti, odnosno crveni karton, tako da je domaćin nastavio utakmicu sa 10 igrača. U tih 18 minuta ređale su se šanse sa obe strane, a onda u poslednjim sekundama nadoknade Mile Veljović postiže gol i postavlja konačan rezultat 2:1 za FK Vrčin.

Utakmici je prisustvovalo oko 500 gledalaca, a među njima su bili predsednik GO Grocka Dragoljub Simonović, predsednik SO Grocka Stefan Dilberović,  predsednik Sportskog saveza Grocka Vlado Radovanović i potrpedsednik Fudbalskog saveza Beograda Goran Spasojević.

Sledeći derbi nas očekuje već za 14 dana kada če snage odmeriti FK Dunavac iz Grocke i FK Vinča.

 

 

Tekst: Trale Miroljub Radojević

 

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR