besplatne akcije Telekoma u aprilu

0
Besplatne akcije Telekoma Srbije trebalo bi da budu podeljenje sredinom aprila, rečeno je danas u Ministarstvu ekonomije Srbije.

NextWEB hosting

Kako su naveli u tom ministarstvu, akcije će dobiti oko 4,8 miliona građana, kao i sadašnji i bivši zaposleni radnici u tom preduzeću.

Građani Srbije bi, kako je precizirano, trebalo bi da dobiju ukupno 15 odsto akcija, a sadašnji i bivši zaposleni oko 6,5 odsto akcija Telekoma.

“Tačan broj akcija tek treba da se dogovori u saradnju sa Telekomom, a građani će o tome biti obavešteni na vreme”, navode u Ministarstvu ekonomije.

Na pitanja koja će biti nominalna vrednost pojedinačne akcije, u tom minstarstvu kažu da će u dogledno vreme izaći sa tačnom cifrom nominalne vrednosti akcije, ali napominju da to ne znači da će se ta vrednost potvrditi i u trgovini na berzama.

“Akcije će vredeti onoliko koliko je neko na berzi spreman da plati. Optimisti smo da će akcije te kompanije vremenom rasti, jer na to ukazuje ovogodišnji biznis plan ‘Telekoma'”, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu ekonomije.

Telekomunikaciono preduzeće Telekom Srbije je u stopostotnom državnom vlasništvu.

Telekom Srbija grupa, u okviru koje posluju Telekom Srbija, crnogorski Mtel i Telekom Srpske, ostvarila je u 2010. godini neto dobit od 17 milijardi dinara uz rast od 27,6 odsto.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

nineteen − one =