Aleksandar Antić otvorio službu fizikalne medicine u Domu zdravlja u Kaluđerici

0
535
NextWEB hosting
NextWEB hosting

fizikalna___kaludjerica_sStanovnici Kaluđerice od danas koriste usluge službe fizikalne medicine u Domu zdravlja u Kaluđerici, čijem je otvaranju prisustvovao predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić. Zdravstvena stanica u Kaluđerici, koja pripada Domu zdravlja „Dr Milivoje Stojković“ u Grockoj, građanima već pruža zdravstvene usluge opšte medicine, ginekologije, stomatologije, kućne nege i laboratorije, a novo odeljenje za fizikalnu medicinu opremljeno je sredstvima grada Beograda i opštine Grocka.

– Otvaranjem odeljenja za fizikalnu medicinu zaokružili smo dom zdravlja u Kaluđerici i čitav sistem velikih investicija grada u ovo naselje: u protekle tri godine izdvojili smo više od deset miliona evra da Kaluđerica dobije novu školu, vrtić i dom zdravlja. Novi dom zdravlja znatno unapređuje nivo zdravstvene zaštite i u Grockoj i u Beogradu, a njegovom izgradnjom pokazujemo i spremnost da podižemo nivo zdravstvene zaštite u prigradskom delu Beograda, koji je dugo bio zapostavljen. Zato zidamo dom zdravlja u Surčinu, a ove godine ćemo završiti i dečji dispanzer u Obrenovcu, zdravstvenu stanicu u selu Krtinska u opštini Obrenovac i zdravstvenu stanicu u selu Koraćica u opštini Mladenovac. Time ćemo napraviti značajan iskorak ka tome da svi stanovnici Beograda, bez obzira na to da li žive u centru ili na najudaljenijim tačkama grada, imaju isti nivo zdravstvene zaštite – istakao je Antić.

Doktorka Gorica Biškupić podsetila je da su građani ovog dela Beograda do sada dobijali usluge fizikalne medicine u skučenom prostoru u Vinči, površine 50 kvadratnih metara, dok će im sada na raspolaganju biti i moderno opremljen prostor u Kaluđerici površine 220 kvadratnih metara.

– Pored elektroterapije pacijentima pružamo i usluge kineziterapije, uveli smo nove termoprocedure, a naše pacijente posebno je obradovala odvojena sala za malu decu i bebe. Služba radi u dve smene i dnevno prima više od 150 pacijenata, tako da će svi pacijenti iz Kaluđerice, Leštana i svih naselja od Umčara naovamo sada manje čekati na terapiju i zakazivanje. Sada ćemo akutne stvari i povrede moći da radimo odmah – rekla je dr Gorica Biškupić.

I glavna terapeutkinja Tamara Jordanović istakla je da su pacijenti veoma zadovoljni što odeljenje za fizikalnu medicinu u Kaluđerici ima posebne boksove za magnetnu terapiju, parafinoterapiju i kineziterapiju.

– U Vinči su elektroterapiju na jednom krevetu istovremeno primala po tri pacijenta, a pojedinci su čekali na terapiju i pet do šest meseci. Sada možemo da im posvetimo mnogo veću pažnju i još više opravdati njihovo poverenje – u ovom domu zdravlja važimo za službu koju pacijenti najviše vole – s ponosom je istakla Tamara Jordanović.

Šestogodišnja Andrea došla je jutros sa svojom mamom iz Ritopeka.

– Pregledala me doktorka Gorica, jer u septembru polazim u školu. Mama kaže da ćemo sada mnogo kraće putovati do lekara, a nećemo više morati dugo da sedimo u čekaonici kada sam bolesna – rekla je Andrea.

Otvaranju službe fizikalne medicine prisustvovala je i članica Gradskog veća Nataša Milošević.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR