Zadužili opštinu za 2 miliona evra

0
923
NextWEB hosting
NextWEB hosting

novacPosle potpisivanja ugovora sa Jedinstvom AD Sevojno za izgradnju vodovodne mreže za Begaljicu, opštinsko rukovodstvo na čelu sa Blažom Stojanović je shvatilo da nema novca da plati ugovorene obaveze, pa je moralo da uzme kredit i to ne jedan već tri.

Za izgradnju vodovoda Begaljice je potpisan ugovor na 82,5 miliona dinara umesto 24 miliona, za ovo je uzet prvo kredit od AIK banke na 100 miliona dinara, pa posle još jedan na 30 miliona dinara. Međutim od tog novca nije izgrađen vodovod, već je uzet treći kredit od Rajfajzen banke na iznos od 750 000 €. I opet je novac potrošen, a ugovorene obaveze prema Jedinstvu nisu izvršene.

Problem je nastao sa ugovorom između Rajfajzen banke i Opštine jer postoji član ugovora koji glasi da Opština neće bez prethodne saglasnosti Banke, a do konačne otplate kredita zaključiti bilo koji kredit ili se zadužiti na bilo koji drugi način i da neće dati u zalog svoju sadašnju ili buduću imovinu.

I posle uzeta 3 kredita, obaveze su ostale neispunjene, tek nakon izbora 2008. i formiranja nove vlasti ispunjene su obaveze prema Jedinstvu.

Ugovori sa AIK bankom

Ugovor sa Rajfajzen bankom

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR