Kacin veruje da će Nikolić osnažiti veze EU i Srbije

0
681
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BRISEL/BEOGRAD – Poslanik Evropskog parlamenta i izvestilac za Srbiju Jelko Kacin čestitao je danas Tomislavu Nikoliću stupanje na dužnost predsednika Srbije i izrazio uverenje da će tokom njegovog mandata veze Srbije i EU biti osnažene.

„Verujem da će tokom Vašeg mandata veze EU i Srbije biti osnažene i produbljene nastavkom evropskih integracija Srbije“, poručio je Kacin u pismu Nikoliću.

Kacin je naveo da Srbija i EU „dele demokratske vrednosti i zajedničke političke i ekonomske interese“.

„Kao predsednik Republike Srbije, Vi ćete biti u poziciji da radite na ostvarenju naših zajedničkih ciljeva koji su oličeni u postizanju pune regionalne stabilnosti i ekonomskom oporavku Srbije, ali i šireg regiona Zapadnog Balkana“, napisao je Kacin.

Izvestilac EP za Srbiju Nikoliću je poručio i da se „evropski zvaničnici i regionalni lideri nadaju“ da će „svojim političkim uticajem i predsedničkim ovlašćenjima u budućnosti raditi naporno na ubrzanju integracije Srbije u EU“.

Kacin je u pismu Nikoliću naglasio da je „od presudne važnosti da kao predsednik na početku mandata“ doprinese da se obezbede uslovi za „što skorije otvaranje pregovora Srbije o članstvu u EU kroz rešavanje svih otvorenih regionalnih pitanja“.

„Želim Vam puno uspeha u suočavanju sa ovim problemima i uveravam Vas da možete da računate na konstruktivan stav i partnerski odnos Evropskog parlamenta u predstojećoj saradnji“, dodao je Kacin u čestitki novom predsedniku Srbije.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR