KFOR uklonio barikade kod Zvečana

0
694
NextWEB hosting
dudin krsSve barikade koje vode ka Zvečanu, uključujući i veliku betonsku barikadu u Dudinom kršu (na slici), Kfor je uklonio danas pre podne, javlja reporter agencije Beta.

NextWEB hosting

Prema informacijama ljudi okupljenih u Dudinom kršu, Kfor je pri uklanjanju barikade koristito tešku mehanizaciju.

Kosovski Srbi postavili su u julu betonsku barikadu na putu ka južnoj Kosovskoj Mitrovici da bi sprečili prolazak specijalnih jedinica kosovske policije Rosu. Specijalci su tada želeli da zauzmu prelaze Jarinje i Brnjak na severu Kosova.

U Zvečanu je situacija i dalje veoma napeta, veliki broj građana je na mostu koji vodi ka barikadi u mestu Rudare. Kfor je na drugoj strani mosta postavio bodljikavu žicu i transporter i ne dozvoljava građanima prilaz barikadi.

Celo selo Rudare je blokirano, građani su u svojim kućama, a helikopteri neprekidno nadleću područje i izbacuju infracrvene mamce čime se sprečavaju mogući napadi raketama sa zemlje.

U bolnici u Kosovskoj Mitrovici  je rečeno da je povređeno troje građana od kojih jedan ima prostrelnu ranu na butini. Drugi je povređen od gumenog metka, a trećem je povređena glava.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR