Pucnji kod Rudara

0
578
NextWEB hosting
NextWEB hosting

kforZVEČAN- Svi putevi koji od Zvečana vode ka selu Rudare i betonskoj barikadi u mestu Dudin Krss su blokirani, a odatle se čuju pucnji iz vatrenog oružja.

Vojnici Kfora su na mostu preko Ibra koji iz Zvečana vodi ka Rudaru postavili bodljikavu žicu pa ni automobili ni pešaci ne mogu da pređu most, a mesto nadleću helikopteri.

Nije moguće utvrditi ko i odakle puca.

Vojnici su pustili ekipu hitne pomoći da prođe.

U Zvečanu se i dalje čuju sirene koje pozivaju građane na barikadu. Građani se okupljaju u velikom broju, ali ne mogu da priđu barikadi.

Kfor je bacio suzavac na Srbe koji pokušavaju da priđu barikadi.

Svi putevi koji od Zvečana vode ka selu Rudare i betonskoj barikadi u mestu Dudin Krš su blokirani .

Pripadnici američkog Kfora ne dozvoljavaju prolaz ni vozilima ni pešacima a veliki broj građana krenuo je ka Rudaru posle sirena koje su se oglasile u Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici.

Prema informacijama koje stižu iz mesta Dudin Krš i tamo je veliki broj vojnika Kfora i građana kojima zbog blokada puteva ne može da stigne pojačanje.

Građani su uznemireni , prikupljaju se u sve većem broju da spreče najave pripadnika Kfora da će ukloniti barikade.

KFOR:Uklanjamo barikade zbog slobode kretanja

Kfor je danas saopštio da je u 8.40 počeo uklanjanje barikada u blizini Rudara uz navode da je ta akcija sprovedena sa ciljem “ unapređenja slobode kretanja ne samo za Kfor već i za međunarodne organizacije i sve građane Kosova“.

„Misija KFOR-a je da doprinese bezbednom, sigurnom okruženju i slobodi kretanja za sve žitelje Kosova. Kfor će nastaviti da to radi u skladu sa mandatom, i to je ono što trupe KFOR-a rade 12 godina uz određeni rizik po ličnu bezbednost“, piše u saopštenju.

KFOR je naveo da nije bilo incidenata i apelovao na sve da se izbegnu zapaljive izjave i nasilje.

U saopštenju navode da su postavili brojne kontrolne punktove iz bezbednosnih razloga koji će postojati do uklanjanja barikada.

Svi putevi koji od Zvečana vode ka selu Rudare i betonskoj barikadi u mestu Dudin Krš jutros su blokirani, a reporter agencije Beta javlja da se odatle čuju pucnji iz vatrenog oružja. U incidentima ima i povređenih.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR