Vučić: Ponudićemo SPS-u promene

0
611
NextWEB hosting
aleksandar-vucic-sns-1328585176-44349BEOGRAD – Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nakon današnjih konsultacija s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, Socijalističkoj partiji Srbije ponuditi da zajedno formiraju vladu.
NextWEB hosting

„Mi ćemo da ponudimo socijalistima promene, a ako oni kažu da im je lepše sa Čedomirom Jovanovićem (lider LDP), mi ćemo da kažemo O.K. mi poštujemo vašu volju, mislimo da je to legalno, ali ne i legitimno“, rekao je Vučić za B92.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije će mandat ponuditi onome ko ga obavesti da ima većinu, a posao naprednjaka je da se za to izbore na civilizovan i demokratski način.

On je naveo da nije za to da predsednik vlade bude neko iz SPS-a već da je za to da premijer bude funkcioner SNS-a Jorgovanka Tabaković.

„Ja sam za to da premijer bude i onaj ko je dobio najviše glasova, a to je i ono što je narod najviše voleo i želeo“, dodao je Vučić.

On je ocenio da ljudi u Srbiji žele promene, da su, kako je rekao, siti „bande koja kontroliše sve u ovoj zemlji“ i ponovo istakao da nije realno da SNS bude u koaliciji sa Demokratskom strankom.

„Koalicija s poslovnim odborom nije realna. Predsedništvo i naš Glavni odbor mogu da donesu drugačiju odluku, ali ako me pitate da li ću takvu odluku da podržim, neću, da li ona može da bude izglasana, uvek može, ali ne verujem u to“, istakao je Vučić.

On je rekao da na lokalnom nivou mogu biti sa LDP-om, ali da državnu politiku nikako ne mogu s njima da vode.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR