Avalski toranj: Mesečno po 10.000 posetilaca

0
516
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BGD-Avala_2_620x0

Pre dve nedelje na najlepšem beogradskom vidikovcu ponovo je otvoren restoran u kojem posetioci mogu da se uz kapućino dive lepoti prestonice, ali i zaslade slatkišima. Najbolje od svega je podatak da su cene iste kao u gradu (espreso 120 dinara), a pivo na 119. metru je jeftinije nego na „Bir festu“!

– Zadovoljni smo odzivom građana i dokazalo se da je „Kafe bar“ na Avalskom tornju bio potreban Beograđanima i njihovim gostima – kaže Jelena Dimitrijević Gajić iz Emisione tehnike. – Proteklog vikenda otvorili smo i baštu u podnožju tornja, pa je sada plato prepun posetilaca. Ipak, preporučujemo svima da se popnu na toranj i uživaju u sjajnim kolačima.

I ovog leta nastavljena je tradicija da posetioci koji se vikendom upute na Avalu mogu da uživaju u bogatom muzičkom programu. Oni mogu da slušaju najbolje zabavljače potpuno besplatno, a ko želi može i da se osveži u velikoj, lepoj bašti koja ima 150 mesta.
Ulaznica za Toranj ove godine košta 70 za decu i penzionere, a za odrasle 150 dinara. Lane je prodato oko 200.000 karata, dok se ove godine, zahvaljujući velikom broju sunčanih dana, očekuje i veći broj.

– Mnoge kategorije stanovnika ne plaćaju ulaznice, kao što su ljudi sa hendikepom, deca do sedam godina i deca sa Kosova, pa će broj biti veći – kaže Gajićeva. – U planu je da se otvore i suvenirnica, pošta, banka, bankomati i ostalo što je potrebno turistima. Ipak, suveniri se i sada mogu kupiti nedaleko od Tornja na tezgama, a izbor je veliki.

U podnožju Avalskog tornja naredne godine biće otvoren restoran, a u planu je da se sredi i plato oko spomenika Neznanom junaku.

DO AVALE „LASTOM“ ILI LINIJOM 400

NAJBOLjI način da se stigne do Avalskog tornja je „Lastin“ otvoreni bus koji kreće sa Trga Nikole Pašića svakog vikenda od devet do 18 časova. Takođe, može se stići GSP linijom „400“ koja polazi sa Trošarine, a saobraća na svakih pola sata do 19.30.

PROSIDBE I SVADBE NA 119 METARA

NEKOLIKO puta mesečno momci zaprose svoje devojke na vrhu Avalskog tornja, a zaposleni im izlaze u susret tako što zatvore vidikovac i obezbede aplauz. Za septembar je već zakazano šesto venčanje!

Izvor: Novosti.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR