Servis najave dolaska vozila počinje sa naplatom u nedelju

0
614
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Nakon šest meseci besplatnog korišćenja, usluga informisanja putnika o nailasku vozila javnog prevoza na stanicu, poznatija kao „SMS servis” počeće sa naplatom od nedelje, 16. septembra, saopšteno je iz „BusPlus” sistema. Za korisnike mobilnih mreža Telekom i Vip, cena po upitu iznosiće dva i po dinara bez PDV, dok će korisnici Telenora za ovu uslugu izdvajati tri dinara bez PDV.

„Informisanje putnika doprinosi većoj efikasnosti čitavog sistema javnog prevoza zbog mogućnosti planiranja vožnje i presedanja. Kada putnik zna koje vozilo pristiže na stanicu može brže da stigne na željeno odredište tako što će ući u vozilo koje nailazi, napraviti presedanje, a neće gubiti vreme na čekanje vozila koje je daleko. Time je ceo sistem javnog prevoza efikasniji, na stanicama ima manje ljudi, a vozila su rasterećenija jer je bolji protok putnika u saobraćaju. Ova usluga do sada je naišla na veliko odobravanje građana. U proteklom periodu dnevno je beleženo u proseku 800 hiljada upita za obaveštenje o nailasku vozila.

Pozivom na *011*kod stanice# putnici mogu da saznaju koliko stanica su udaljena po dva vozila svih linija koja pristižu. Pored toga, na linijama 7, 17, 23, 29 i 95 moguće je dobiti i podatak o nailasku vozila u minutima. Putnici koji čekaju prevoz na početnim stanicama, dobijaju uvid o udaljenosti vozila koja nailaze iz suprotnog smera. Podsećanja radi, *011* je pozivni znak, dok broj pre tarabe (#) označava jedinstveni kod stanice koji je na informativnoj tabli na stanici istaknut žutom bojom”, navodi se u saopštenju.

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR