Održana 4. sednica SGO Grocka

0
NextWEB hosting

4-skupstina-so-grocka-2012Juče 05.11.2012. održana je 4. sednica SGO Grocka. 

Za razliku od prošlih sednica koje su brže prošle ova je trajala par sati. Naime, vladajuća koalicija je protivno Poslovniku o radu pokušala da formira opštinske komisije u kome nema predstavnika opozicije. To je dovelo do rasprave između predsednika opštine Dragoljuba Simonovića (SNS) i Olivere Knežević (DS).

Na dnevni red je dodata i nova tačka dnevnog reda kojim se razrešava dosadašnji direktor JKP Grocka Mirko Dobrijević (SNS), a imenije novi Rade Mesar (SNS), izbeglo lice sa mestom prebivališta u Vrčinu.
Iako je imalo naznaka da će doći neko sa iskustvom iz redova URS-a to se nije dogodilo. Rade Mesar je dugogodišnji pratilac Dragoljuba Simonovića u vlasti, bio je tehnički direktor Direkcije za izgradnju Grocke dok je SRS bio u lokalnoj vlasti 2007-2008.
Mada je bivši direktor naveo zdravstvene probleme u porodici kao razlog ostavke, ovo je zapravo njegov 3 pokušaj da se reši direktorske fotelje u JKP Grocka. U lokalnim političkim krugovima smatra se da je pravi razlog to što nije hteo da sluša naredbe koje je dobijao iz opštinske vlasti.

Kako vladajuća koalicija 19 od 35 odbornika sve tačke dnevnog reda su usvojene bez problema.

Na sednici nisu prisustvovali odbornici odborničke grupe SPS.

Posle sednice predsednik Skupštine opštine Grocka Spasoje Živanović – Švaba (DSS) je odbornike častio ručkom.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

five − 4 =