Opština Grocka bez srca

0
942
NextWEB hosting
NextWEB hosting

ulica-otvorenog-srca

 Tradicionalna manifestacija „Ulica otvorenog srca” održaće se 1. januara 2013. od 12 do 16 časova na prostoru Svetogorske i dela Makedonske ulice. Kao i svake Nove godine, u okviru „Ulice otvorenog srca” organizuje se humanitarna akcija koja će svojim porukama i darovima od srca pomoći onim najugroženijima – bebama – u projektu „Bitka za porodilišta”.

 

Osnovno obeležje ovogodišnje „Ulice otvorenog srca” biće crvene portikle u obliku srca, čijom će se kupovinom sakupljati sredstva za ovu humanitarnu akciju. I ove godine, Privredna komora Beograda je domaćin tradicionalnog novogodišnjeg ručka u „Srpskoj kafani”, u kojoj svakog 1. januara goste služe glumci Ateljea 212. Glavni umetnički program odvija se na pjaceti ispred Ateljea 212, koja će, kao i čitava „Ulica otvorenog srca”, ove godine biti u znaku „Bitke za porodilišta”. 

Muzika, egzibicija, ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i različite atrakcije obeležiće akciju solidarnosti Beograđana. Svi oni koji su u okviru svojih mogućnosti doprineli da ova humanitarna akcija uspe, nosiće crvene portikle kao znak da su od srca pomogli projektu „Bitka za porodilišta”. 

Na štandu Turističke organizacije Beograda prodavaće se razglednice Beograda sa fotografijama Ivana Stanića, od čije prodaje će prihod biti doniran u humanitarne svrhe. Kao i prethodne godine, SP „Lasta” će dati svoj doprinos manifestaciji – jedan od autobusa saobraćaće od  Slavije do Trga republike, od 12 do 16 časova. 

„Ulica otvorenog srca” je od 1988/89. ušla u kalendar najznačajnijih aktivnosti našeg glavnog grada, a organizuje je Turistička organizacija Beograda, Atelje 212, opština Stari grad i Skupština grada Beograda.

bitka za bebe

Pored „Ulice otvorenog srca”, koja se tradicionalno održava 1. januara u Svetogorskoj ulici, i ove godine gradske opštine organizuju na svojim trgovima i ulicama ovu manifestaciju. Baš kao i centralna, ove manifestacije, osim zabavnog, imaju i humanitarni karakter jer se prihodi od prodaje raznih suvenira, predmeta i ukrasa doniraju prevashodno deci. 

Opština Palilula svoju „Ulicu otvorenog srca” organizuje u Borči. Manifestacija je humanitarno-zabavnog karaktera, jer će novac koji bude prikupljen prodajom simboličnih prazničnih predmeta biti uložen u opremanje Službe pedijatrije Doma zdravlja „Palilula”.   Vesela povorka dece, njihovih roditelja i svih onih koji podržavaju akciju, kretaće se Ulicom bratstva i jedinstva, koja će biti zatvorena za saobraćaj, od semafora na ulasku u naselje sa Zrenjaninskog puta do semafora na raskrsnici sa ulicama Valjevskog odreda i Ranka Miljića.

Manifestacija će trajati od 10 do 13 časova, a ulicom će defilovati mnogobrojni zabavljači, biće postavljeni štandovi sa raznovrsnim proizvodima domaće radinosti, a slatkiše će deliti „Banini” i predstavnici firmi iz Borče. Posetioci će moći da se posluže toplim čajem i kuvanim vinom, koje će ponuditi ugostitelji iz Borče. Najviše će se radovati deca, među kojom će se u povorci pojaviti klovnovi, mađioničari, kao i Deda Mrazice sa Deda Mrazom, koji će svakom detetu uručiti poklon. U „Ulici otvorenog srca” biće postavljene dve scene – jedna ispred objekta „Partner graditelja”, gde će se nalaziti okićena jelka, dok će druga scena biti ispred „Raiffeisen” banke.

Opština Novi Beograd prvog dana predstojeće 2013. godine biće domaćin programa „Novi Beograd, grad otvorenog srca” u Bulevaru Zorana Đinđića. Višečasovni program, namenjen najmlađim stanovnicima i njihovim roditeljima, prvog dana u Novoj godini trajaće od 10 do 14 časova. Pored bine, na kojoj će biti održan glavni muzički i scenski program, u Bulevaru Zorana Đinđića (od Omladinskih brigada do Bulevara umetnosti) biće postavljeni i prodajni štandovi zabavnog karaktera, a decu će uveseljavati brojni kostimirani animatori i zabavljači. Za slatki početak Nove godine i za radost dece, opština Novi Beograd ovom prilikom podeliće i 1.000 paketića sa slatkišima.

Na novobeogradskoj sceni „Grada otvorenog srca” naći će se i đaci osnovnih škola „Laza Kostić”, „Ratko Mitrović”, „Milan Rakić” i „Đuro Strugar”. Novogodišnjoj čaroliji  doprineće i profesionalna pozorišna predstava „Velika Deda Mrazova novogodišnja zavrzlama”, kao i animacija koju će izvesti polaznici škole glume Veselina Ilića i Danice Todorović. U muzičkom delu programa, osim dečjih horova, nastupiće dobošari i folklorna udruženja sa Novog Beograda.

Pod pokroviteljstvom opštine Rakovica, a u saradnji sa Kancelarijom za mlade, u ovoj opštini 1. januara takođe će se održati manifestacija „Ulica otvorenog srca”. Na prostoru od Tržnog centra „Bazar Vidikovac” do klizališta na uglu sa Ulicom pilota Mihaila Petrovića decu, njihove roditelje i sve one koji dođu od 10 do 14 časova zabavljaće klovnovi, žongleri, mađioničari i Deda Mraz. 

Mališani će moći da uživaju u dve pozorišne predstave, koje će biti izvedene na bini ispred „Mekdonaldsa”, na kojoj će se održavati kulturno-zabavni program. Posetiocima će se služiti čajevi i deliti baloni. Slatkiši, šećerna vuna i crveni nosići za decu moći će da se kupe na tezgama, a biće omogućeno i besplatno klizanje od 11 do 13 časova. Sav prihod od prodaje crvenih nosića opština Rakovica doniraće u humanitarne svrhe.

Opština Obrenovac po treći put organizuje manifestaciju „Obrenovac – grad otvorenog srca”. Po ugledu na tradicionalnu beogradsku akciju „Ulica otvorenog srca”, 1. januara od 12 do 15 časova na Trgu dr Zorana Đinđića u Obrenovcu deci će srećnu Novu godinu poželeti muzičari, pesnici, plesači, klovnovi i drugi. Osnovna ideja ove manifestacije je promocija kulture duha, tela, zdravog življenja i humanosti.

Prvog dana 2013. godine i na Čukarici će se, od 12 do 16 časova, u Požeškoj ulici, održati manifestacija „Ulica otvorenog srca”. Nastupiće poznati bendovi, di-džejevi i solisti, žongleri, akrobate, klovnovi, ulični zabavljači, kao i poznati Čukaričani. Kupovinom crvenih nosića podržaće se rad Osnovne škole „Miloje Pavlović”, u kojoj nastavu pohađaju deca sa smetnjama u razvoju. 

Surčinci će predstojećeg 1. januara proslaviti Novu godinu sa svojim dragim gostima i prijateljima, komšijama i sugrađanima u „Ulici otvorenog srca” u parku u centru opštine, gde će umetnici izložiti svoja dela (ručne radove i rukotvorine). Prolaznike će animirati artisti, akrobate, zabavljači, muzičari, glumci i učenici svih surčinskih osnovnih škola. Održaće se i humanitarna akcija pomoći teško obolelom Matiji Šćepanoviću, učeniku drugog razreda osnovne škole. Sva novčana sredstva prikupljena tokom „Ulice otvorenog srca” biće uplaćena na račun otvoren za njegovo lečenje.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR