Potpisana deklaracija „Veletržnice” sa investitorima

0
606
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Predrag Petrović,  gradski sekretar za komunalne i stambene poslove, i direktor „Veletržnice Beograd” Dragan Pušara potpisali su danas sa nekoliko opština, poljoprivrednih gazdinstava i kompanija deklaraciju o saradnji na izgradnji sistema „Nacionalne veletržnice” u Beogradu.

– Veletržnica je jedan od prioriteta i doneće kvalitetnije i jeftinije proizvode na tržište. Skladištenje i plasman proizvoda će biti na višem nivou, a kada znamo da je Beograd najveće tržište sveže hrane u Srbiji i da je potražnja ogromna, siguran sam da će veletržnica odgovoriti tim potrebama. Istovremeno, na tom prostoru biće organizovana i edukacija proizvođača o bezbednosti hrane i polisama kvaliteta, što će u značajnoj meri uticati na kvalitet proizvoda – rekao je Predrag Petrović, naglasivši da će grad Beograd, u skladu sa svojim ovlašćenjima, preduzeti sve aktivnosti kako bi bila onemogućena trgovina na veliko poljoprivrednim proizvodima na teritoriji grada Beograda, suprotno propisima koji regulišu ovu materiju.

Kako je najavio Dragan Pušara, direktor „Veletržnice”, planirano je da izgradnja prve hale za voće i povrće počne u sledećih nekoliko nedelja. Ona će, na 10.400 kvadratnih metara, imati 40 boksova – za prodaju, magacinski prostor i kancelarije, a trebalo bi da bude završena tokom avgusta. 

Deklaracija je potpisana sa predsednicima opština Ivanjica, Obrenovac, Odžaci, Kanjiža, Trstenik, Kikinda, preduzećem „Panfrut” i poljoprivrednog gazdinstva „Radoljub Marković”.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR