Džakovima sa peskom protiv poplavnog talasa

0
847
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Građani koji imaju splavove i objekte u nebranjenom delu priobalja od danas na beogradskom pristaništu mogu da dobiju džakove napunjene peskom. Na ovaj način JVP „Beogradvode” izlazi u susret sugrađanima kako bi se pravovremeno zaštitili od prodora vode u objekte. Punjač džakova pušten je u pogon kod Beton hale, saopštavaju iz „Beogradvoda”.

Vrh poplavnog talasa stiže u Beograd u naredna dva dana. Budući da ćemo se približiti tački vanredne odbrane od poplava, ovaj deo svoje mehanizacije JVP „Beogradvode” pokrenulo je da bi se podigao nivo spremnosti i predupredili potencijalni problemi u Bara Veneciji, najslabijoj tački u lancu odbrane.

Mašina za punjenje džakova sastavni je deo opreme JVP „Beogradvode” od 2011. godine, a sada se prvi put koristi za odbranu od poplava u Beogradu. Takozvana „pakerica” obavlja posao umesto 100 ljudi, a u minuti spakuje do 30 džakova.

Nivo Dunava u Beogradu trenutno je 612, a Save 559 centimetara. U prethodna 24 sata na obe reke vodostaj je porastao za 10 centimetara, a očekuje se da se na vrhuncu poplavnog talasa nivo vode približi koti vanredne odbrane od poplava.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR