Od sutra konkurs za upis dece u vrtiće

0
1029
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Ovogodišnji konkurs za upis dece u vrtiće na teritoriji Beograda biće rapisan u utorak 7. maja i trajaće do 22. maja, saopšteno je iz Gradske uprave.

Roditelji bi do 22. maja trebalo da dostave zahtev za upis željenoj predškolskoj ustanovi, a preliminarne liste primljene dece biće objavljene najkasnije tri nedelje po završetku konkursa.

Na zahtevu za upis dece, koji je jedinstven za sve ustanove, roditelji treba da navedu neki od tri vrtića za koji smatraju da bi njihovom detetu najviše odgovarao, kao i da navedu željeni mesec upisa.

Deca koja se upisuju u predškolsku ustanovu mogu imati najmanje šest meseci, a za formiranje jedne grupe potrebno je sedmoro mališana tog uzrasta.

Gradska sekretarka za obrazovanje i dečiju zaštitu Ljiljana Jovčić kazala je da roditelji koji ne budu zadovoljni dodeljenim vrtićem, mogu da ulože prigovor upisnoj komisiji svake predškolske ustanove, a ukoliko ni tada ne budu zadovoljni, mogu se žaliti i drugostepenoj mešovitoj komisiji u kojoj učestvuju i predstavnici tog Sekretarijata.

– Očekujemo da će ove godine u pripremni predškolski program krenuti oko 16.000 predškolaca – kazala je Jovčić

Beogradske predškolske ustanove su tokom 2012. i 2013. godine primile 13.216 mališana, što je oko 4.000 dece više nego tokom 2011/2012. godine.

U septembru bi trebalo da počnu sa radom i dva novosagrađena vrtića, u novobeogradskom naselju „Belvil“ i obrenovačkom naselju Stubline.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR