Blic razgrabljen na našoj opštini zbog naslovne strane

0
2849
NextWEB hosting

Antikrizne mere u Železnicama: Kiparski sir, kubanske cigare i putovanja od 160.000 evra

NextWEB hosting

Došavši na čelo Železnica Srbije, direktor Dragoljub Simonović koga je na tu funkciju postavila Srpska napredna stranka, uveo je antikrizne mere štednje za sve osim za sebe i svoje saradnike. Za pet meseci direktor i njegovi ljudi stigli su i do Kine dok je ceh za samo jedan od brojnih poslovnih ručkova koje je platila Železnica bio 165.000 dinara.

Kako izgleda kada štedi direktor Dragoljub Simonović pokazuju računi koji su u proteklih nekoliko meseci stigli na naplatu Železnicama Srbije, preduzeću koje grca u dugovima i koje država iz budžeta dotira sa preko 14,5 milijardi dinara.

Prema računima u koje je “Blic” imao uvid, Simonovićev, njegovi gosti i saradnici su pravi sladokusci sa istančanim ukusom za kvaliteno jelo i piće ali i cigarete. Tako je delegacija koju je ugostila Železnica početkom marta, u poznatom beogradskom restoranu Franš , uživala u pravim specijalitetima.

Jeo se biftek sa crnim tartufima koji košta 2.300 dinara, zatim losos spremljen na grilu sa skromnom cenom od „svega“ 1.200 dinara. Za poznate kubanske cigare Partagas plaćalo je 2.000 dinara po komadu. Konačan račun 165.000 dinara.

Direktor Železnica Dargoljub Simonović za “Blic” međutim tvrdi da nije reč o bahatom trošenju novca i da račun koji je napravljen u beogradskom restoranu apsolutno nije sporan.

– Bili smo u obavezi po ugovoru da delegaciji iz Švajcarske obezbedimo ručak. Razgovaralo se o kupovini 20 vozova i to je bila najveća grupa, njih 80-ak, koja je došla od kada sam ja na čelu Železnica. Račun je sigurno bio velik jer je reč o poznatom restoranu, ali vi ne možete direktore koji dolaze iz pola Evrope da vodite po bircusima, to jednostavno ne ide – objašnjava Simonović.

Ručak u motelu Kod Šopalovića Železnica je platila skoro 75.000 dinara. Pojelo se skoro devet kilograma jagnjetine, čak 43 mešane salate, a u zlatiborskoj zakusci uživalo je 30 ljudi. U istom meseci Železnice su organizovale još jedan ručak – ceh oko 46.000 dinara.

Gostilo se i na čuvenom “Salašu 137” u Čeneju i to za skoro 80.000 dinara. Najviše para potrošeno je u motelima “Šarganska osmica” i “Jatare”. Za dva dana u maju iznos na profakturi koji je stigao na blagajnu Železnica bio je 180.000 dinara. Direktor objašnjava i te troškove.

– Mi smo tada organizovali obilazak Zlatibora, odnosno Šarganske osmice i Mokre gore kao turističke destinacije za direktore i rukovodioce brojnih evropskih firmi sa kojima sarađujemo. Za to nismo potrošili ni dinara, jer su oni plaćali kotizaciju i Železnica je na to ime dobila oko 50.000 evra – tvrdi Simonović.

Prema nezvaničnim informacijama “Blica” novo rukovodstvo Železnica je za prva tri meseca ove godine na putovanja potrošilo oko 160.000 evra.

Direktor Simonović to negira i tvrdi da su ti troškovi u odnosu na prethodni period smanjeni za čak 50 odsto. I pored toga on i njegovi saradnici za to vreme stigli su do Rusije, Italije pa čak i u petodnevnu posetu Kine.

Šta se sve pilo i jelo na račun Železnica

  • Biftek sa crnim tartufima
  • Sir “Halumni”
  • Losos filiran na grilu
  • Brusketi “Franš”
  • Pršuta “Njeguši”
  • Partagas – kubanske cigare
  • Losos “Terijaki”
  • zlatiborska jagnjetina

izvor: Blic

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR