Besplatan boravak u vrtićima za treće dete

0
1085
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Gradsko veće usvojilo je danas Predlog odluke o pravima deteta u oblasti finansijske podrške porodici sa decom na teritoriji grada Beograda. Ova odluka omogućiće realizaciju besplatnog boravka u vrtićima za treće, četvrto i svako naredno dete u porodici.

Gradsko veće uputiće ovaj predlog Skupštini grada Beograda kako bi se uvrstio u dnevni red na prvoj narednoj sednici, koja je zakazana za  24. septembar. Usvajanje Odluke o pravima deteta u oblasti finansijske podrške porodici sa decom omogućiće izmenu Pravilnika o regresiranju troškova boravka dece u predškolskim ustanovama grada Beograda, na osnovu kojeg će od 1. januara naredne godine, treće, četvrto i svako naredno dete u porodici imati pravo na besplatan boravak u vrtiću.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu prihvatio je inicijativu odborničke  grupe u Skupštini grada „Pokrenimo Beograd” da se trećem detetu omogući besplatan boravak u beogradskim vrtićima. Usvajanjem odluke u Skupštini grada, omogućiće se besplatan boravak za 4.300 dece.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR