Održana prva redovna sednica Privremenog organa

0
616
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Danas je održana prva redovna sednica Privremenog organa grada Beograda kojoj je predsedavao predsednik Siniša Mali, u prisustvu svih članova i sekretara organa.

Privremeni organ je jednoglasno doneo odluke o izmenama odluka osnivačkih akata više javnih preduzeća kako bi ih uskladili sa izmenama zakona, Rešenje o rebalansu programa poslovanja za 2013. godinu JKP „Beograd put”, kao i Rešenje o davanju saglasnosti Sekretarijatu za saobraćaj na zaključenje Ugovora o održavanju opštinskih ulica i puteva u 17 beogradskih opština u zimskom periodu.

Privremeni organ je usvojio Rešenje o utvrđivanju prava na platu, naknade i druga prava predsednika, članova i sekretara Privremenog organa. Predsednik Privremenog organa Siniša Mali, članovi Nikola Nikodijević, Andrija Mladenović i Nebojša Čović, kao i sekretar Goran Vesić obavestili su Privremeni organ da se odriču prava na plate i novčane nadoknade na koje imaju prava po ovom rešenju.

Određeno je i ovlašćeno lice za postupanje po zahtevu za slobodan pristup informacijama od javnog značaja kao i četrdeset drugih zaključaka, rešenja i odluka u skraćenom postupku.

Privremeni organ je primio k znanju informaciju o pripremama Uprave grada Beograda za održavanje vanrednih gradskih izbora.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR