Saobraćaj u gradu bez zastoja

0
625
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Na ulicama grada trenutno su angažovana 1.462 radnika gradskih komunalnih preduzeća koji rade na čišćenju snega.

Tokom noći u Beogradu je palo 20 centimetara snega, a gradska komunalna preduzeća na održavanju ulica angažovana su još juče, sa prvim padavinama. Radnici JKP „Beograd-put” sinoć od 21 sat čiste ulice prvog i drugog prioriteta, za potrebe republike do 22 sata radilo se po trećem, a nakon toga  po četvrtom stepenu angažovanja tehnike. Na ulicama je bilo 74 kamiona za potrebe grada i 11 za potrebe republike, 28 multikar vozila i šest drugih mašina, ukupno 119 mašina angažovanih na čišćenju snega.

JKP „Gradska čistoća” angažovala je 66 vozila, u drugoj, produženoj smeni radilo je 350 radnika, a u trećoj dodatnih 400 radnika. „Zelenilo” je angažovalo pet platformi za rad na visini, jer je zbog „teškog” snega i zaostalog lišća na drveću na nekoliko mesta u gradu (Sinđelićeva, Cvijićeva, Bulevar kralja Aleksandra, Janka Veselinovića, Ustanička, put ka Zucama itd.) došlo do lomljenja grana, ali bez većih posledica.

Gradske saobraćajnice su očišćene do asfalta, a u fukcionisanju linija gradskog prevoza nije bilo većih teškoća. U jutarnjim satima na ulicama grada je 873 vozila, a u popodnevnom špicu biće angažovano 917 vozila GSP „Beograd”. „Beogradske elektrane” funkcionišu bez zastoja i nisu zabeleženi nikakavi problemi u isporuci toplotne energije Beograđanima.

Pored dežurstva ekipa „Beograd-puta”, koje rade sa istim brojem vozila, od jutros je angažovano 840 radnika „Čistoće” sa pet „vilija”, 12 traktora sa raonikom, i 41 transportnim vozilom. „Zelenilo” trenutno čisti sneg sa 482 radnika, osam multikara na gradskim ulicama, 23 traktora, pet velikih kamiona i više desetina drugih mašina za čišćenje parkova i trotoara. JKP „Parking servis” čisti ulice sa deset mašina i oko 140 radnika. Tokom jutra na čišćenju snega iz ovih gradskih preduzeća angažovano je ukupno 1.462. radnika.

U ceo posao uključeno je i 80 pripadnika Komunalne policije, koji pomažu radnicima gradskih komunalnih preduzeća na uvođenju komunalnog reda.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR