Simonovićev sin u „Jugoimportu“!

0
829
NextWEB hosting
Sinovi Milorada Vučelića, nekada bliskog Miloševićevog saradnika, i Dragoljuba Simonovića, generalnog direktora „Železnica Srbije“, gotovo istovremeno su dovedeni kao pojačanje u državni „Jugoimport SDPR“, saznaje „Alo!“.
NextWEB hosting

Milorad  Vučelić

Milorad Vučelić | Foto: Aleksandar Stanković

Kako otkriva naš izvor, Branislav Vučelić i Jovica Simonović uspeli su da se po dolasku novog rukovodstva zaposle u „PMC inženjeringu“, ćerki firmi SDPR-a, i to bez ikakvog iskustva u građevinarstvu i privredi uopšte.

Vučelić junior od maja obavlja funkciju pomoćnika direktora za marketing i odnose s javnošću, što je, prema našim saznanjima, pozicija koja pre njegovog dolaska nije ni postojala.

– Ovo radno mesto je izmišljeno za njega. On je samo jednog dana doveden i predstavljen nam je kao novi kolega. Ima platu od najmanje 120.000 dinara i retko se može sresti u firmi – kaže naš izvor iz tog preduzeća.
Vučelić junior i dalje je evidentiran kao suvlasnik firme „Baam trade“, koja je osnivač i suvlasnik preduzeća „Naš pečat“, a koje izdaje magazina „Pečat“. Istu osnivačku i vlasničku ulogu ima i njegova sestra Ana. Njihov otac Milorad Vučelić, nekada visoki funkciоnеr socijalista i gеnеrаlni dirеktоr RTS-a, zvanično je zaveden kao generalni direktor „Našeg pečata“ i direktor i glavni urednik pomenutog magazina.
Branislav Bane Vučelić medijima je do sada bio interesantan isključivo kao zavodnik, pa se ranije dosta pisalo o njegovim navodnim vezama sa Anom Nikolić, Sani Armani…

Dragoljub Simonović

Dragoljub Simonović | Foto: Jelena Vučetić

Uhlebljenje u državnoj firmi našao je i anonimni Jovica Simonović, koji je doveden za rukovodioca grupe za pripremu „PMC inženjeringa“, i to u februaru, samo dva meseca pošto je njegov otac iz fotelje predsednika opštine Grocka prešao u direktorsku fotelju „Železnica Srbije“.

– On je završio neki privatni fakultet i vodi se kao ekonomista. Garantujem da nikada ranije nije video tender – tvrdi izvor „Alo!“.

„Sve po zakonu”

Redakcija „Alo!“ je i zvaničnim kanalom komunikacije pokušala da sazna na koji način su se Vučelić i Simonović zaposlili, sa kakvim referencama su došli u firmu i da li je za te pozicije bio raspisan konkurs. Međutim, posle dva dana, pomoćnik direktora Igor Vukmirica nam je umesto odgovora poslao veoma štur dopis, koji prenosimo u celini:
„U vezi sa Vašom molbom za informaciju, koju ste dana 18. 11. 2013. g. uputili elektronskom poštom, napominjem da su svi zaposleni u društvu PMC-Inženjering d.o.o. zasnovali radni odnos u skladu sa Zakonom i opštim aktima društva.“

Diplomirao pod stare dane

Pomoću sumnjive diplome napredovao je i Jovičin otac Dragoljub Simonović, koji je na izbornoj listi 2008. po zanimanju bio mašinski konstruktor, da bi se četiri godine kasnije predstavio kao diplomirani ekonomista. On je, navodno, u međuvremenu završio treći stepen na Fakultetu za poslovne studije u Banjaluci, a četvrti na Fakultetu za preduzetnički biznis Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. On je kormilo „Železnica“ preuzeo u decembru prošle godine, napustivši fotelju predsednika opštine Grocka. Ovaj radikal je 2008. pristupio SNS-u.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR