Ansambl „Renesans“ u Grockoj

0
866
NextWEB hosting
NextWEB hosting

ANSAMBL RENESANS u Grockoj – 12h, svečana sala OŠ „Ilija Garašanin“ U organizaciji Centra za kulturu Grocka-Ustanove kulture grada Beograda, u petak 13. decembra u svečanoj sali OŠ „Ilija Garašanin“- Grocka u 12 časova nastupa ANSAMBL RENESANS sa programom ECCO LA PRIMAVERA (Ево нам пролећа). Dođite da uživo propratite nastup čuvenog ansambla.

„Renesans“ je najstariji ansambl za ranu i tradicionalnu muziku ne samo na području bivše Jugoslavije, nego u čitavoj Jugoistočnoj Evropi. Odan istorijskoj i autentičnoj interpretaciji, ansambl je razvio bogat repertoar koji obuhvata dela srednjovekovnih, renesansnih i baroknih majstora, kao i tradicionalnu muziku balkanskih naroda.

Godine 2004. ansambl „Renesans“ je osnovao istoimeni Centar za ranu muziku koji okuplja stvaraoce namerne da istražuju i interpretiraju ranu i tradicionalnu muziku. Tokom decenija rada ansambl i njegovi članovi dobili su značajne nagrade, kako u bivšoj Jugoslaviji, tako i u Srbiji i u inostranstvu.

Beogradski ansambl Renesans je rođen u jesen 1968. godine. Tokom četrdeset godina postojanja, Ansambl je održao više od tri hiljade koncerata širom Evrope, na Bliskom Istoku i u Severnoj Africi, i učestvovao na brojnim festivalima u Jugoslaviji i inostranstvu.

Ulaz je slobodan. Dobrodošli!

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR