PR Muzeja istorije Jugoslavije (MIJ) u poseti Grockoj

0
578
NextWEB hosting
NextWEB hosting

NAJAVA: U emisiji iz kulture „Radio PULS vam predstavlja“ u sredu 4.12.2013. godine u 13h gostuje PR Muzeja istorije Jugoslavije (MIJ) Mirjana Slavković
– Autor i voditelj emisije: Zorica Atić, istoričar umetnosti –

Saradnik za odnose sa javnošću – kustos Muzeja Istorije Jugoslavije Mirjana Slavković predstaviće ovu značajnu ustanovu kulture.
Muzej istorije Jugoslavije obavlja delatnost zaštite, obrade i javnog predstavljanja kulturnih dobara (umetničkih dela i istorijskih predmeta) koji samostalno ili zajednički imaju poseban značaj za upoznavanje istorijskog, kulturnog, naučnog i tehničkog razvitka u istorijskom periodu u kome je postojala država Jugoslavija.
Zbirke Muzeјa istoriјe Јugoslaviјe nastale su, kao i sam Muzeј, spaјanjem fondova Memoriјalnog centra „Јosip Broz Tito“ i Muzeјa revoluciјe naroda i narodnosti Јugoslaviјe. Za razliku od zbirki Muzeјa revoluciјe koјe su formirane u naјvećoј meri otkupima, znatno broјniјe zbirke Memoriјalnog centra su vrlo specifične јer su nastaјale naјvećim delom od poklona darivanih Јosipu Brozu Titu.

Fotografija u prilogu pripada bogatoj arhivi Muzeja istorije Jugoslavije, a odnosi se na Titove posete Grockoj (restoran Vinogradi).

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR