Obeležen Svetski dan osoba sa invaliditetom

0
642
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Svetski dan osoba sa invaliditetom obeležen je danas prijemom u Starom dvoru, kome su prisustvovali članovi brojnih udruženja osoba sa invaliditetom grada Beograda.

Sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić rekao je da u svakodnevnoj komunikaciji sa udruženjima sekretarijat aktivno učestvuje u rešavanju problema osoba sa invaliditetom.

– Nastavićemo sa raznim aktivnostima za naše sugrađane, a danas simbolično dajemo jasnu poruku da su oni ravnopravni članovi društva i da mogu da računaju na svoj grad Beograd. I u narednom periodu našim strategijama je predviđena pomoć osobama sa invaliditetom radi poboljšanja uslova života – precizirao je Matić.

Prema njegovim rečima, sekretatijat će u saradnji sa drugim institucijama grada i Republike Srbije biti partner u svim procedurama koju ovu populaciju muče.

– To znači da ćemo biti odlučniji da se izborimo da se određena podzakonska i zakonska akta usvoje, da se pravilnici promene, da iniciramo da se svi aktivno uključe u rešavanje problema u okviru njihovih nadležnosti, da se kontinuitet pomoći nastavi. Trudićemo se da pronađemo i više novca za udruženja, da ta sredstva ne idu samo putem konkursa za projekte i programe, i da medijski upoznamo javnost sa problemima sa kojima se članovi udruženja svakodnevno suočavaju – istakao je Matić.

Dušan Stojanović, predsednik Udruženja distrofičara, rekao je da je grad ovim prijemom pokazao da vodi brigu o osobama sa invaliditeom i njihovim organizacijama.

Kontakt biro grada Beča u Beogradu donirao je danas Udruženju slepih i slabovidih Srbije „Beli štap” 11.000 evra za nabavku pasa vodiča za slepe i slabovide osobe u Beogradu i Srbiji. Simboličan ček predsednici Udruženja „Beli štap” Vesni Nestorović uručila je predstavnica mreže kontaktnih biroa COMPRESS Nataša Borozan.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR