RAKIJA FEST – Najveći izbor najboljih srpskih rakija

0
NextWEB hosting

VII Rakija Fest održaće se 14. i 15. decembra 2013. godine u Mikser House-u u Karađorđevoj ulici. Ovo je najznačajnija nacionalna manifestacija posvećena rakiji koja nastavlja svoj prepoznatljiv koncept stručnog i profesionalnog skupa, ali će ove godine biti obogaćena i dodatnim zanimljivim sadržajem.

U jedinstvenom prostoru Mikser House-a, najvećeg balkanskog dizajn centra, nakon prvog dana Rakija Festa, u subotu 14.12.2013. biće organizovana zabava za sve izlagače i posetioce – Rakija Party. U terminu od 20 do 22h održaće se jazz koncert, a na izlagačkim štandovima će biti dozvoljena slobodna prodaja rakija na čašu, svim zainteresovanim posetiocima.

Kako je ovogodišnji Rakija Fest u srcu Savamale, novog beogradskog kreativnog distrikta i svojevrsne turističke atrakcije, osim tradicionalnih posetilaca, očekujemo mnogo nove publike i veliki broj stranih gostiju.

Tradicionalno, pre samog festivala, održano je stručno ocenjivanje rakija.

BEOGRADSKI POBEDNIK

Mikser House u Karađorđevoj 46, ugostio je 26. novembra 2013. godine petnaest članova žirija koji su odabrali Beogradskog pobednika – najbolju srpsku rakiju za sezonu 2013/14, a sve to kao deo pratećeg programa VII Rakija festa. Stručni žiri i ove godine bio je u sastavu: dipl. ing. Miroljub Cilić, dipl. ing. Zoran Cilić, dipl. ing. Dejan Debeljaković, dipl. ing. Vladimir Vučetić i dr Snežana Stanković. Osim njih u ocenjivanju su učestvovali vlasnici Podruma Hubert 1924, TIM d.o.o. i RB Global, tehnolozi i konsultanti, barmeni Udruženja barmena Srbije, Bar kulture i Miksera kao i medijski sponzori Rakija Festa – stručni časopisi CafeBar Network, Turizam&ugostiteljstvo i portal Telegraf.
Kao i prethodnih godina, za izbor Beogradskog pobednika uzimane su samo rakije kupljene u maloprodaji kako bi se ocenio objektivan kvalitet tih proizvoda. U izboru su se našle rakije od tradicionalnog voća – šljive, jabuke, dunje, kajsije, viljamovke, maline, loze, kao i znatan broj travarica i slatkih i gorkih likera.

Predsednik žirija dipl.ing. Miroljub Cilić
Predsednik žirija dipl.ing. Miroljub Cilić

Komisija
Komisija

NAJVEĆE RAKIJSKO DOSTIGNUĆE

Pored rakija koje se mogu naći u maloprodaji, ocenjivane su i one kojih nema na policama, a uzorke su proizvođači dostavili organizatoru. I ovde su se našle rakije od tradicionalnog voća, kao i dosta slatkih likera.
Ukupno je ocenjeno 50 uzoraka, a rezultati, dodela medalja i diploma obaviće se tokom zvaničnog programa VII Rakija Festa.

dr Snežana Stanković i dipl.ing Vladimir Vučetić
dr Snežana Stanković i dipl.ing Vladimir Vučetić

P.Vukosavljević i V.Ilić
P.Vukosavljević i V.Ilić

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

3 × three =