U sredu zatvorene pojedine ulice u Brogradu!

0
662
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Zbog “Ulice otvorenog srca“, 1. januara za saobraćaj će biti zatvorene Svetogorska i Makedonska ulica, deo Požeške i Ulica Brtastva i jedinstva u Borči.

Požeška ulica će biti zatvorena na delu od Kijevske do Ulice Petra Mećave.

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, u sredu, 1. januara, od šest do 20 časova tokom održavanja manifestacije “Ulica otvorenog srca“ za saobraćaj će biti zatvorene Svetogorska i Makedonska ulica, na delu od Dečanske do Takovske ulice.

Vozila sa trolejbuskih linija 28 i 41, čija trasa prolazi Svetogorskom i Makedonskom ulicom, neće saobraćati u navedenom periodu, a na liniji 40 broj vozila biće povećan za vreme održavanja manifestacije.

Autobusi sa linija 65 i 77 će u oba smera saobraćaće delimično izmenjenim trasama – Dečanskom, ulicom Braće Jugović, Bulevarom despota Stefana, ulicama Džordža Vašingtona i 27. marta i dalje redovnim trasama.

Na izmenjenom delu, vozila će koristiti postojeća stajališta javnog gradskog prevoza, dok će nakon završetka manifestacije biti uspostavljene linije sa broj 28 i 41, a linije 65 i 77 vraćene na redovne trase.

Zbog održavanja manifestacije “Grad otvorenog srca“, za saobraćaj će u 1. januara, od dva do 20 časova biti zatvorena Požeška ulica, na delu od Kijevske do Ulice Petra Mećave.

Tako će tramvaji sa linija 12 i 13 saobraćati na skraćenoj trasi kao lokalne linije 12L (Omladinski stadion – Gospodarska mehana) i 13L (Blok 45 – Gospodarska mehana), a uspostavlja se autobuska linija 13A (Glavna železnička stanica – Banovo brdo) sa dva autobusa pogona Novi Beograd.

U smeru ka periferiji linija će se kretati trasom – Glavna železnička stanica – Savski trg – Savska – Bulevar vojvode Mišića – Radnička – Vijadukt – Kirovljeva – Lješka – Stevana Brakusa – Valjevska – Požeška – Banovo brdo, dok će se u smeru ka gradu kretati od Banovog brda preko Požeške, Kijevskom, Lješkom, Kirovljevom, Visokom, Paštrovićevom, Radničkaom, Bulevarom vojvode Mišića, Savskom i Savski trgom do Glavne železničke stanica.

Autobusi će duž trase koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.

Izlazno – polazno stajalište za liniju 13A na terminusu “Banovo brdo“ biće sa linijama 50, 57 i 512.

Autobusi sa linija 37 i 85 će saobraćati u smeru ka periferiji Kirovljevom, Lješkom, ulicom Stevana Brakusa, Valjevskom, Požeškom i dalje redovnom trasom, a u smeru ka gradu Kijevskom, Lješkom, Kirovljevom i dalje redovnom trasom.

Autobusi sa linija 23 i 53 će ići, u smeru ka periferiji, Kirovljevom, Lješkom, ulicom Stevana Brakusa, Valjevskom, Požeškom, ulicom Blagoja Parovića i dalje redovnom trasom, a u smeru ka gradu Kijevskom, Lješkom i Kirovljevom.

Kako je navedeno, autobusi sa linije 57 saobraćaće Požeškom, Kijevskom, Lješkom, Kirovljevom, Požeškom, a autobusi sa linije 87 Požeškom, Kijevskom, Lješkom, Kirovljevom i dalje redovnim trasama.

Autobusi sa linija 51 i 52, u oba smera, saobraćaće Radničkom, Savskom magistralom, Svetolika Lazarevića, Radničkom, Lazarevačkim drumom, Trgovačkom, a autobusi sa linija 58 i 88, u oba smera, Radničkom, Savskom magistralom, Lazarevačkim drumom, Vodovodskom i dalje redovnim trasama.

U saopštenju je navedeno da će autobusi sa linije broj 49 u smeru ka periferiji saobraćati ulicom Teodora Drajzera, Bulevar vojvode Mišića, preko Petlje Radnička, Radničkom ulicom, Kirovljevom, Lješkom, Stevana Brakusa, Valjevskom i Požeškom, dok će u smeru ka gradu ići Kijevskom, Lješkom, Kirovljevom, Požeškom i dalje redovnom trasom.

U tom periodu biće ukinuta stajališta “Bioskop Šumadija“, “Škola Josif Pančić“, “Dom zdravlja“ i “Kijevska“ u oba smera, za sve linije, “Ada Ciganlija“ u smeru ka periferiji za linije 51, 52, 58, 88, “Trebevićk“ u oba smera za linije 12, 13, 51, 52, 58 i 88, “Hipodrom“ i “Kneza Višeslava“ u oba smera za tramvajske linije 12 i 13 i polazno stajalište za linije 12 i 13 “Banovo brdo“.

Uspostavljaju se stajališta “Stanka Opsenice“, “Petra Mećave“ i “Kijevska“ u oba smera, u Lješkoj ulici za linije 13A, 23, 37, 49, 53, 57, 85 i 87, “Kirovljeva“ – u smeru ka Banovom brdu za linije 13A, 23, 37, 49, 53 i 85, a u smeru ka gradu za linije 13A, 23, 37, 53, 85 i 87, kao i “Valjevska“, u smeru ka Vidikovcu, u Požeškoj ulici za linije 23 i 53.

Na izmenjenom delu trase, autobusi sa linija 49, 51, 52, 58 i 88 će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a, a autobusi sa linija noćnog saobraćaja koje u redovnom režimu saobraćaju Požeškom ulicom ići će delimično izmenjenom trasom kroz Lješku ulicu, kao i autobusi sa dnevnih linija u izmenjenom režimu.

Tokom održavanja manifestacije “Ulica otvorenog srca“ od 9 do 16 časova za saobraćaj će biti zatvorena i Ulica bratstva i jedinstva u Borči i to na delu od Zrenjaninskog puta do raskrsnice sa ulicama Valjevskog odreda i Ranka Miljića.

Tako će vozila javnog gradskog prevoza sa linije 96 od raskrsnice ulica Zrenjaninski put – Ivana Milutinovića do raskrsnice ulica Bratstva i jedinstva – Valjevskog odreda – Ranka Miljića, u oba smera, saobraćati ulicama Ivana Milutinovića i Valjevskog odreda i dalje redovnom trasom.

Vozila javnog gradskog prevoza na izmenjenom delu trase će koristiti sva postojeća stajališta, navedeno je u saopštenju.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR