Poslanici duguju parlamentu 1,2 miliona dinara

0
616
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Poslanici aktuelnog i prethodnog saziva Narodnoj skupštini nisu vratili 1,2 miliona dinara od dnevnica za službena putovanja u inostranstvo, a koje nisu potrošili ili za njih nemaju „pokriće“, zbog čega im je generalni sekretar već uputio opomene pred tužbu.

Zaključno sa prošlom godinom, prema podacima dostavljenim Novostima, na spisku dužnika su 44 parlamentarca, od kojih su 29 iz ovog saziva. Svi duguju 8.049 evra, 3.125 američkih dolara, 149 švajcarskih franaka i 28 britanskih funti.

Listu dužnika predvodi poslanik Dragan Šormaz (SNS) koji nije vratio 1.284 dolara i 465 evra, dok bi Konstantin Samofalov (DS) trebalo da vrati 1.031 dolar i 401 evro.

Od bivših parlamentaraca najveći dužnici su Miloš Jevtić (DS) koji na blagajnu nije doneo 1.182 evra i Željko Ivanji (G 17) kome parlament još vodi dug od 1.036 evra i tri franka.

Na spisku poslanika-dužnika su i Meho Omerović (SDPS) koji nije vratio 523 evra i 69 dolara, Vesna Marijanović (DS) koja bi trebalo da vrati 426 evra, Đorđe Stojišić (LSV) duguje pet evra više, Aleksandra Đurović nije „opravdala“ 337 evra i šest dolara, od Miloša Aligrudića (DSS) se potražuje 316 evra, a od Srđana Šajina (SNS) 260.

Generalni sekretar Skupštine Srbije Jana Ljubičić kaže za Novosti da je ona svim poslanicima koji duguju uputila opomenu pred tužbu. Nadam se da će izmiriti obaveze, ukoliko ne, bićemo primorani da ih tužimo, ističe Ljubičić.

Hteo da vrati dug, ali ne primaju metalni novac

Dragan Šormaz potvrdio je za Novosti da je dobio opomenu i kaže da će narednih dana razgovarati sa nadležnima u Skupštini kako bi se ustanovilo koji troškovi nisu opravdani: Ne znam odakle toliki dug. Imam sve račune i videću da li možda nešto nije proknjiženo. Ako se ispostavi da je dug zaista toliki vratiću sve do poslednje pare.

I nekadašnji poslanik G 17 Željko Ivanji rekao je Novostima da će uskoro da proveri odakle mu toliko dugovanje: Čuvam svu dokumentaciju i možda se potkrala neka greška. Kada je reč o tri franka koja mi pripisuju, to sam pokušao da vratim još kada sam bio poslanik, ali nisu primali metalni novac.

*Izvor: Novosti

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR