KZM GROCKA: U Srednjoj školi Grocka održana tribina na temu reproduktivnog zdravlja

0
668
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Juče je Kancelarija za mlade Grocka u saradnji sa AS Centrom organizovala tribinu sa temom reproduktivnog zdravlja u Srednjoj školi Grocka. Tribini su prisustvovali prvi i drugi razredi trgovačkog i frizerskog smera.

Predavač Đurica Stankov je izvršni direktor i jedan od osnivača AS Centra za osnaživanje mladih koji žive sa HIV-om i AIDS-om. Tokom tribine su se mogla čuti konkretna pitanja vezana za načine prenosa polno prenosivih infekcija i HIV-a, kako se zaštiti i kakav je društveni položaj osoba koje imaju HIV infekciju u Srbiji. Đurica je uspeo da dopre do učenika i na jedan vrlo zanimljiv način objasni kako trebaju da čuvaju svoje zdravlje, a oni su ga vrlo rado slušali i postavljali pitanja koja su ih zanimala.

Svi koji žele da dobiju informacije i da reše nedoumice vezane za reproduktivno zdravlje i HIV mogu se uvek javiti AS Centru, Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd, Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd i ostalim zavodima, a sve informacije možete videti i na internet prezentaciji AS Centra kao i društvenim mrežama.

Iz Kancelarije za mlade kažu da će se ovakve tribine nastaviti jer je nephodno da mladi shvate ozbiljnost polno prenosivih bolesti. Još jedan problem je i neželjena trudnoća kod srednjoškolaca, a to će biti još samo jedna od tema tribina koj

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR