NA IZBORE IZLAZIMO SA SRPSKOM POLITIKOM

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je večeras na predizbornoj konvenciji u Novom Sadu da DSS na izbore izlazi sa srpskom politikom, jer je narodu dosta politike koja nije srpska.

On je kazao da je smisao srpske politike da na potpuno drugačiji način uredi odnose Srbije sa Evropskom unijom.

Koštunica je u Kongresnom centru Novosadskog sajma naglasio da je cilj da Srbija sarađuje i sa EU i sa svim zemljama, ali da nikako ne postaje član EU, jer, kako je istakao, ulaskom u EU „počinje nestanak Srbije“.

„Izvesno je da ćemo na putu ka EU ubiti naš identitet i deo po deo naše zemlje“, rekao je Koštunica dodajući da će na tom putu Srbija gubiti Kosovo i Metohiju, Vojvodinu i Rašku oblast.

Prema njegovim rečima, ulazak Srbije u EU nije ni nacionalni ni ekonomski interes Srbije.

Kako je objasnio ekonomski interes nije zato što će stranci pokupovati srpsku zemlju.

Politika EU prema Srbiji je dezintegracija Srbije, jer je EU podređena NATO savezu, objasnio je Koštunica.

„Sve zemlje koje su ušle u EU nakon pada Berlinskog zida prvo su morale da uđu u NATO savez. Da li i Srbija treba to da uradi? Da li treba da zaboravi ko ju je bombardovao 1999. godine?“, upitao je Koštunica naglasivši da politika da EU nema alternativu može da izazove samo nestabilnost u Srbiji.

Predsednik DSS smatra da za napredak i razvoj Srbije nije potreban ulazak u EU i da treba unapređivati i održavati odnose sa Ruskom Federacijom.

Prema njegovim rečima narod na referendumu treba da se izjasni o evro-integracijama, ali da oni koji se zalažu za Evropu bez alterantive beže od tog referenduma.

„Ovi izbori su prvi mali referendum i treba da pokažemo da Srbija želi svoju politiku i da ne želi EU“, rekao je Koštunica.

Prvi govornik na konvenciji DSS u Novom Sadu bio je predsednik Pokrajinskog odbora stranke i poslanik u vojvođanskoj skupštini Milenko Jovanov, koji je rekao da je na nedeljnim izborima izbor jasan – bira se između Srbije i EU.

Jovanov je rekao da građani Vojvodine posebno treba da podrže politiku DSS i Vojislava Koštunice, jer je ta politika dva puta porazila vladu Bojana Pajtića i to oba puta pred Ustavnim sudom obarajući Zakon o nadležnostima AP Vojvodine, a onda i Statut pokrajine.

Potpredsednik DSS Nenad Popović istakao je da DSS na predstojeće izbore jedina izlazi sa jasnim i konkretnim političkim i ekonomskim programom u čijoj osnovi je politička neutralnost zemlje.

On je rekao da je pogrešna politika „bezglavog“ jurenja u EU kada, kako je istakao, 50 odsto Evrope širi evro-skepticizam i želi da prekine evro-integracjie.

„Uvek ćemo sarađivati sa EU, ali nikada nećemo biti članica EU“, rekao je Popović i dodao da je Srbija od početka pregovora o pristupanju Uniji direktno izgubila dve milijarde evra.

Govoreći o tome na šta Srbija mora da pristane ukoliko želi da uđe u EU, Popović je rekao da je Srbija uvela sankcije Belorusiji, a da će se od nje uskoro tražiti i uvođenje sankcija Rusiji, „što nećemo dozvoliti“.

Kada je reč o ekonomskim aspektima ulaska u EU, Popović je rekao da će za tri godine stranci u Srbiji početi da kupuju zemlju, i naglasio da su zemlje EU, poput Češke, Poljske i Mađarske, svojim ustavom prolongirale rok za prodaju zemlje na najmanje deset godina, poput u Poljskoj, ili uvele potpunu zabranu prodaje zemlje strancima, kao što je uradila Mađarska.

„Tržište Rusije je dovoljno da kompletnu poljoprivrednu proizvodnju plasiramo u tu zemlju, i zato obećavam da ćemo izgraditi otkupne centre za poljoprivredne proizvode zajedno sa partnerima iz Rusije“, rekao je Popović i dodao da će biti formirana i kancelarija za saradnju sa Rusijom jer je, kako je rekao, Srbiji dosta kancelarija za saradnju sa EU.

Prisutnima se obratio i potpredsednik DSS i prvi čovek te stranke u Novom Sadu Borko Ilić, koji je rekao da će „seme političke neutralnosti koje je DSS posejao pustiti korenje i razgranati se, kao i da će za najviše dve godine DSS odlučivati o budućnosti Srbije“.

On je rekao da će se građani Srbije, kojima se svakodnevno serviraju bajke o raju u EU, vrlo brzo uveriti da su to, kako je rekao, laži i predizborni trikovi.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR