OBRAČUN: Novica Tončev udario u glavu aktivistu SNS

0

OBRAČUN: Novica Tončev udario u glavu

NextWEB hosting

Popeo sam se na zid i povikao: „Jedan aplauz za predsednika“, a Tončev me je udario pesnicom po levom obrazu, tvrdi Slađan Stojković

Novica Tončev

Negira incident… Novica Tončev

SURDULICA – Pesnica za aplauz.
Predsednik opštine Surdulica i član Predsedništva SPS Novica Tončev juče je oko 16.30 udario pesnicom u glavu Slađana Stojkovića, predsednika mesnog odbora SNS u selu Jelašnici.

Povici sa zida

Stojković tvrdi da je pesnicu u levi obraz dobio nakon što je tokom govora dobacivao Tončevu. Tončev, međutim, negira da je udario Stojkovića, za koga kaže da je „na skup došao samo da provocira“.

– Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev u Jelašnici, u romskom naselju, držao je govor pred više od stotinu ljudi, a trebalo je da u tom delu sela puste vodu. Popeo sam se na deo zida koji je visok oko metar i u jednom trenutku sam povikao: „Jedan aplauz za predsednika!“ Tončev se skoro u istom trenutku popeo na zid do mene i udario me pesnicom po levom obrazu.

Malo mi se zavrtelo u glavi, ali nisam pao. U sledećem trenutku za ruke me je uhvatio policajac u civilu koga poznajem. Ne znam zašto je to uradio – tvrdi za Kurir Slađan Stojković i dodaje da je posle toga otišao u Dom zdravlja u Surdulici, a potom u policiju da podnese prijavu.

Novica Tončev, koga smo sinoć zvali da čujemo njegov deo priče, ističe da Stojkovićeve tvrdnje nisu tačne, da je reč o čoveku koji se nekoliko sati pre skupa u Jelašnici napio, kao i da se tamo pojavio s namerom da provocira.

Službena beleška

– Nije tačno, nisam ga udario. U Jelašnici smo puštali vodovod, tamo je bila i televizija, postoje snimci na kojima se vidi da je Stojković s namerom došao da provocira. Na snimku su njegova dobacivanja u kojima me naziva lopovom i vređa me na nacionalnoj osnovi. Vikao je: „Lopov, Bugarin!“ 

Postoji i službena beleška policajca u civilu, u kojoj se navodi da je taj čovek nekoliko sati pre skupa sedeo u kafani u Surdulici i pio alkohol. Pijan je pretio: „Evo, Bugarin drži zbor u moje selo, idem da mu je.em majku“. Tačno je da sam od njega tražio da se skloni i da me ne vređa. Međutim, on nije hteo, došli su ljudi i pomerili ga odatle. Ništa drugo se nije dogodilo, nisam ga udario – objasnio je Tončev.

(J. R.) 

Optužuje... Slađan StojkovićOptužuje… Slađan Stojković

Preduzeli mere
NEMA ZAŠTIĆENIH

Šef izbornog štaba SNS za Pčinjski okrug Dragan Stevanović očekuje da nadležne institucije istraže i procesuiraju napadača.
– Preduzeli smo sve na šta imamo pravo. Prijavili smo slučaj i očekujemo da nadležni državni organi – tužilaštvo i policija – preduzmu sve neophodne mere i da se nastavi praksa da u državi nema zaštićenih – rekao je Stevanović.

 IZVOR:Autor: Jelena Rafailović,Foto: Fonet KURIR

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

twelve − one =