10 načina da živite duže

0
739
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Poboljšajte kvalitet i produžite sebi život pomoću ovih saveta.

Izgleda da gitara ne služi samo za osvajanje ženskih srca. Foto: ProfimediaIZGLEDA DA GITARA NE SLUŽI SAMO ZA OSVAJANJE ŽENSKIH SRCA. FOTO: PROFIMEDIA

Iako se svi pravdamo obavezama i nedostatkom vremena, kvalitetno slobodno vreme mora da se pronađe. Naučinici sa univerziteta širom sveta dali su 10 saveta kako da produžite vreme boravka na ovoj planeti, kvalitetno koristeći slobodno vreme.

NAUČITE DA SVIRATE GITARU
Provođenje vremena uz neku vrstu umetnosti oslobađa depresije i poboljšava zdravstveno stanje – Univertzitet za Nauku i Tehnologiju u Norveškoj.

PRIRODNO OKRUŽENJE
Muškarci koji žive na lokacijama bez drveća, lišća i prirode generalno, dva puta više obolevaju od bolesti koje su povezane sa starenjem, u odnosu na one koji su okruženi prirodom – Dugoročna studija o starenju u Engleskoj.

USISAVAJTE
Za duži život – čistite svoju kuću! 20 minuta usisavanja dnevno smanjuje krvni pritisak za čak 13 podeljaka – Sportska nauka i medicina.

SOBA SA POGLEDOM
Ako živite blizu parka, živećete 5 godina duže. Drveće izvlači zagađenje iz vazduha, a samo gledanje u drveće smanjuje stres – Medicinski univerzitet u Tokiju.

KUPITE SKUTER
Visok nivo koncentracije koji zahteva vožnja motora poboljšava kognitivne sposobnosti, a skuterom se umanjuje opasnost od brzine koju imate kod većih motara, kao i mogućnost pada sa istog. Samo uvek budite na oprezu zbog ostalih učesnika u saobraćaju. – neuropsihijatar Ryuta Kawashime

RAZMIŠLJAJTE KAO MLADI
Vaša interpretacija godina vas čini mladim. Radite ono zbog čega se osećate mlađim! – Univerzitet Pjurdu

VEGETERIJANSKA ISHRANA
Vegeterijanci žive duže, zbog njihovog malog unosa masti i velike količine vitamina koje unose kroz svoju ishranu – Univerzitet u Beču

OBRAZUJTE SE ŠTO VIŠE
Što više ispita prođete, duže ćete živeti. Manje obrazovani ljudi rade poslove sa visokim rizikom od povreda – Univerzitet u Arkanzasu

IGRAJTE ŠAH
Ovo je odlična vežba za vaše zdravlje. Osim toga, zabavno je, a zabava je najvažnija za dug život – Univerzitet Harvard

SUNČAJTE SE
42 posto muškaraca u Velikoj Britaniji ima povećan rizik od dijabetesa, zbog niskog nivoa vitamina D. Podarite koži bar deset minuta dnevno sunca – Univerzitet Varvik.

Izvor: menshealth.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR