APEL: Ministarstvo predlaže plaćeno odsustvo za ugrožene

0
NextWEB hosting

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pozvalo je poslodavce da odobre plaćeno odsustvo zaposlenima sa prebivalištem, odnosno boravištem na području ugroženom poplavama zbog nemogućnosti dolaska na posao.

Iako opštim aktom i ugovorom o radu nije predviđeno plaćeno odsustvo za slučaj poplava, ili je utvrđeno u kraćem roku, Ministarstvo je pozvalo poslodavce da to odobre svima koji su bili ugroženi u poplavama, prenosi Tanjug.

U susret bi im trebalo izaći, imajući u vidu tešku situaciju u kojoj su se zatekli zaposleni sa područja ugroženog poplavama i njihovu nemogućnost da dođu na posao zbog saniranja štete u poplavljenim domovima, kao i zaposleni koji su izmešteni u kolektivne centre.

“Na ovaj način bi poslodavci dali svoj doprinos zaposlenima i njihovim porodicama koji su pretrpeli velike materijalne gubitke”, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

Ministarstvo poziva i radnike na odgovorno ponašanje prema poslodavcu, naročito one zaposlene u preduzećima koja su takođe pretrpela veliku štetu u poplavama.

IZVOR:rts

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

eight − five =