GROCKA: Održan sportsko-humanitarni javni čas u OŠ „Ilija Garašanin“

0
1116
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Osnovna škola „Ilija Garašanin“, deca i roditelji, zajedno za ugrožene porodice u Grockoj!

OŠ „Ilija Garašanin“u Grockoj na čelu sa direktorom Draganom Gojkovićem, na sportskim terenima škole u subotu 24.05.2014. godine u 18h organizovala je sportski javni čas humanitarnog karaktera. U javnom sportskom času učestvovali su učenici OŠ „Ilija Garašanin“ od prvog do osmog razreda, ali i sportski klubovi u kojima naša deca treniraju: rukometni klub „Partizan“, odbojkaški klub „Mladost“, košarkaški klub „GRO Basket“ i fudbalska ekipa iz Grocke.

Kao što je i najavljivano, pred zaista mnogobrojnom publikom đaci su prikazali svoju spretnost i okretnost, ali i neke od veština i sportskih umeća koje su stekli trenirajući u sportskim klubovima u Grockoj. Na ulazu u terene stajala je vidno istaknuta kutija u kojoj su se prikupljali dobrovoljni prilozi, i svi smo imali priliku da na svom primeru, dobrovoljnim prilogom, objasnimo i pokažemo svojoj deci koliko je važno pomoći drugome i šta znači solidarnost.

Odziv je bio više nego odličan! Sa punih tribina i prilaza sportskim terenima, mnoštvo okupljenih roditelja, učitelja, nastavnika, predstavnika škole, javnih preduzeća i lokalne samouprave, posmatralo je ovaj sportski javni školski čas.

Naša deca su se sjajno provela, a roditelji i ostali prisutni konstatovali su da bi ovakvi događaji trebali da se ponove.

Jer, bila je ovo prilika da se okupimo na jednom mestu, družimo i podržimo svoju decu u javnom nastupu, ali i da dobrovoljnim prilogom u skladu sa svojim mogućnostima, olakšamo sudbinu druge dece u Grockoj – one koja su ostala bez krova nad glavom i bez igde ičega u nedaćama koje su snašle Srbiju i naš kraj.

Za sam kraj sportskog okupljanja, na dimnjak škole nonšalantno je sletela – roda. Simbolično ili ne, pojava ove lepe ptice ogromnih krila nije prošla nezapaženo. Roda je svojim prisustvom obradovala mnoge mališane koji su je prvi put videli izbliza ili uživo, a ni roditelji nisu ostali ravnodušni pred ovim nesvakidašnjim prizorom. Njeno prisustvo je mnogima ulilo nadu i poverenje u neke bolje dane koji dolaze.

Još jednom, sve čestitke školi OŠ „Ilija Garašanin“ u Grockoj i njenoj upravi na sjajnoj ideji i lepo organizovanom humanitarnom sportskom okupljanju, ali i svim gročanima koji su događaj podržali i odazvali se u zaista velikom broju.

Tekst: Zorica Atić10352404_10204158142617511_2722856880132457065_n10314651_10204157965933094_8310716614417916831_n

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR