Dvanaestogodišnja devojčica preminula, a porodici ostavila tajnu poruku na ogledalu: Sreća je put, a ne odredište!

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

 Autor: Pressonline

Devojčica preminula, a porodici ostavila tajnu poruku na ogledalu: Sreća je put, a ne odredište!

Jedna dvanaestogodišnja devojčica iz Britanije nije imala sreću da doživi sve čari života, i prerano je izgubila bitku sa retkim oblikom raka kostiju, ali pre smrti nije zaboravili da roditeljima, braći i sestrama, ali i svim ljudima koji su je voleli, u amanet ostavi jednu važnu lekciju.

Naime, Atina Orčard ostavila je dirljivu i emotivnu poruku na stražnjoj strani svog zidnog ogledala, koju je njen otac otkrio tek nekoliko dana nakon što je ona preminula. Devojčica je poruku ispisala flomasterom nakon što joj je dijagnostikova rak, a ona čak ni tada nije klonula duhom, već je uprkos teškoj bolesti umela da vidi lepotu življenja.

– Već sutra možete dobiti smrtonosnu bolest, zato iskoristite svaki dan najbolje što umete… Život je loš samo ako ga učinite lošim. Sreća zavisi od vas samih… Možda nije važan srećan kraj, već je važnija sama priča. Smisao života je smisleni život – napisala je između ostalog Atina.

Njen 33-godišnji otac ispričao je kako je ostao u neverici kada je pronašao poruku:

– Ovo je toliko tužno i dirljivo… Kada sam prvi put video poruku, nisam mogao da stojim na nogama. Počeo sam da je čitam, ali morao sam da prestanem – srce mi se kidalo – rekao je Din Orčard.

Iako tek tinejdžerka, Atini neke od najvažnijih životnih saznanja nisu promakla, a ona je ista podelila sa svojom porodicom kao utehu i svojevrsni “testament”. Evo i nekih isečaka iz njene poruke:

– Razlika između običnih i neobičnih je mala. Neobični su shvatili da je sreća put, a ne odredište. Hvala vam što ste bili tu. Budite srećni, slobodni, zauvek mladi. Verujte! Ljubav je kao staklo, izgleda divno, ali ju je lako razbiti. Ona je retka, a život je čudan, ništa en traje večno i ljudi se lako menjaju. Kada te neko voli, on neće dozovoliti da odeš, bez obzira koliko je situacija teška. Život je igra, a ljubav je najveća nagrada u njoj. Zapamtite – život je pun uspona i padova, a bez padova usponi ne znače baš ništa!

Izvor: Daily Mail

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.