INTERKULTURALNO VEČE: Međunarodni događaj u Grockoj

0
INTERKULTURALNO VEČE: Međunarodni događaj u Grockoj- u okviru projekta evropske omladinske razmene „Priroda u kolažu“ Centra za kulturu Grocka

NextWEB hosting

U nedelju 22. juna od 19.30 časova Centar za kulturu Grocka u Rančićevoj kući, Majevička br. 9 u Grockoj, organizuje INTERKULTURALNO VEČE u okviru projekta omladinske razmene „Priroda u kolažu“.

Centar za kulturu Grocka je u periodu od 21. juna do 01. jula 2014. godine domaćin mladima i omladinskim radnicima iz 6 evropskih zemalja: Makedonije, Malte, Nemačke, Poljske, Rumunije i Turske, sa kojima realizuje evropski projekat omladinske razmene „Priroda u kolažu“ (“Nature in collage”).

U atmosferi druženja i upoznavanja, 22. juna učesnici projekta kao i predstavnici aktivnih udruženja, organizacija i klubova sa teritorije opštine Grocka, predstaviće svoj rad i zemlje iz kojih dolaze promomaterijalom i tradicionalnom hranom i pićem svoje sredine.
U okviru interkulturalne večeri od 21 čas u letnjoj muzičkoj bašti Rančićeve kuće nastupa internacionalni trio „Sormeh“. Golnar Shahyar i Mona Matbou Riahi iz Irana i Jelena Popržan iz Srbije čine muzički trio koji dolazi iz Beča, a muzika koju izvode je autorska i instrumentalna, sačinjena od zvukova Orjenta do Balkana, persijskih, jidiških, armenijskih, bugarskih i grčkih melodija.

Partneri na projektu Centra su organizacije „Ngo Oro – Skopje” Makedonija, „SEYF Malta” Malta, „Roter Baum Berlin UG” Nemačka, „Instytut Dziedzictwa Kruszwicy” Poljska, „Together Romania Association” Rumunija i „Edosk” Turska.

Razvoj i saradnja civilnog sektora, inostranog i domaćeg, kao i međusobna razmena iskustava i mišljenja ključna je smernica u širem sistemu podrške i prepoznavanja potreba građanskog društva. Projekat je od kulturnog značaja za Grocku i Srbiju: realizuje se u okviru programa Evropske Unije „Mladi u Akciji“ (“Youth in Action“) koji sprovodi evropska Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA).

Фотографија: Međunarodni događaj u Grockoj: INTERKULTURALNO VEČE
- u okviru projekta evropske omladinske razmene „Priroda u kolažu“ Centra za kulturu GrockaU nedelju 22. juna od 19.30 časova Centar za kulturu Grocka u Rančićevoj kući, Majevička br. 9 u Grockoj, organizuje INTERKULTURALNO VEČE u okviru projekta omladinske razmene „Priroda u kolažu“.Centar za kulturu Grocka je u periodu od 21. juna do 01. jula 2014. godine domaćin mladima i omladinskim radnicima iz 6 evropskih zemalja: Makedonije, Malte, Nemačke, Poljske, Rumunije i Turske, sa kojima realizuje evropski projekat omladinske razmene „Priroda u kolažu“ (“Nature in collage”).U atmosferi druženja i upoznavanja, 22. juna učesnici projekta kao i predstavnici aktivnih udruženja, organizacija i klubova sa teritorije opštine Grocka, predstaviće svoj rad i zemlje iz kojih dolaze promomaterijalom i tradicionalnom hranom i pićem svoje sredine.
U okviru interkulturalne večeri od 21 čas u letnjoj muzičkoj bašti Rančićeve kuće nastupa internacionalni trio „Sormeh“. Golnar Shahyar i Mona Matbou Riahi iz Irana i Jelena Popržan iz Srbije čine muzički trio koji dolazi iz Beča, a muzika koju izvode je autorska i instrumentalna, sačinjena od zvukova Orjenta do Balkana, persijskih, jidiških, armenijskih, bugarskih i grčkih melodija.Partneri na projektu Centra su organizacije „Ngo Oro - Skopje” Makedonija, „SEYF Malta” Malta, „Roter Baum Berlin UG” Nemačka, „Instytut Dziedzictwa Kruszwicy” Poljska, „Together Romania Association” Rumunija i „Edosk” Turska.Razvoj i saradnja civilnog sektora, inostranog i domaćeg, kao i međusobna razmena iskustava i mišljenja ključna je smernica u širem sistemu podrške i prepoznavanja potreba građanskog društva. Projekat je od kulturnog značaja za Grocku i Srbiju: realizuje se u okviru programa Evropske Unije „Mladi u Akciji“ (“Youth in Action“) koji sprovodi evropska Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA).

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

twenty + 20 =