Užas u metrou u Moskvi: Raste broj žrtava

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

 

Autor: mondo.rs

U moskovskom metrou jutros je došlo do iskakanja više vagona na liniji Arbatsko-Pokrovskaja, pri čemu je najmanje 10 osoba poginulo, a 120 putnika je povređeno, javlja Russia Today.

 “Broj poginulih sada je 10”, rekao je Pjotr Birjukov zamenik gradonačelnika Moskve za Itar-Tas.

“Povređeno je 120 ljudi, od toga je 106 prevezeno u bolnicu. Polovina njih ima teške povrede”, izjavio je direktor zdravstvenog centra u Moskvi Georgi Golukov.

Kako prenose mediji, dvadesetak putnika je i dalje zarobljeno u jednom vagonu, a spasioci zasad ne mogu da dođu do njih.

“Odleto sam u vazduh. Krv i povređeni na sve strane, a onda je izbila panika”, rekao je mladić koji je preživeo tragediju. On kaže da se u jednom trenutku tunel ispunio dimom, a da su im u pomoć pritrčali radnici koji su radili na izgradnji tunela.

Do iskakanja vagona sa putnicima je došlo oko 200 metara od metro stanice Slavjanski Bulvar, prenela je agencija Itar-Tas navode izvora iz moskovske policije.

Portparol ruskog Ministarstva za vanredne situacije je za Rojters izjavio: “Dobili smo informacije od svedoka da je voz naglo zakočio, usled čega je više vagona podzemne železnice iskočilo iz šina”.

I moskovski mediji prenose da je voz iskočio iz šina jer je došlo do naglog kočenja.

Ruske televizijske stanice prenose da je dvadesetak povređenih prevezeno u bolnicu helikopterom.

Spasioci i vatrogasci i dalje evakuišu ljude iz voza koji je zaglavljen u tunelu između stanica podzemne železnice Park Pobedi i Slavjanski Bulvar, naveo je izvor.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.