Brod „Krka“ zakačio konstrukciju Pančevackog mosta na Dunavu, konstrukcija sinoć uklonjena

0
557
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Brod „Krka“ zakačio je konstrukciju Pančevackog mosta na Dunavu, koja se zatim obrušila. Ta konstrukcija je sinoć uklonjena.

Brod je kranom udario u metalnu konstrukciju nešto posle 10.30 sati, a u incidentu nije bilo povređenih.

„Pomoćnik ministra infrastrukture, saobraćaja i građevinarstva Leposava Sojić izjavila je da je večeras, brže nego što je očekivano, uklonjen deo konstrukcije sa kablovima ispod Pančevačkog mosta, zbog kojih je jutros delom bila zaustavljena plovidba Dunavom.

Sojić je rekla da je intervenciju uklanjanja dela konstrukcije sa kablovima obavilo preduzeće „Ivan Milutinović“, koje se odazvalo pozivu ministarstva da pomogne da se raščisti plovni put i da Lučka kapetanija Beograd uspostavi normalni plovni režim.

Pomoćnica ministra je navela da će procena štete biti najverovatnije urađena sutra.

Iako je plovni režim tokom dana bio otežan, funkcionisao je bez većih problema, rekla je Sojić.

Izvršni direktor preduzeća „Ivan Milutinović“ Miodrag Milojević rekao je da je za ovaj posao angažovan specijalizovani brod tog preduzeća „Žiča“, koji, kako je rekao, treba da dohvati taj element i da ga spusti u baržu.

Milojević je kazao da je na ovom poslu angažovano 15 ljudi iz ovog preduzeća.

Sojić je ranije danas rekla da je napravljena materijalna šteta, ali da nije došlo do ugroženosti ni objekta, niti plovidbe, kao ni ljudskih života.

„Instalacije koje su oštećene pripadaju Elektrodistribuciji Beograd, PTT-u i najverovatnije našem Plovputu za signalizaciju mosta“, izjavila je ona novinarima.

(Mondo/Agencije)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR