OPASNO PO ZDRAVLJE: Nikad nemojte mešati ovu hranu!

0
635
NextWEB hosting
Neke namirnice su kao stvorene jedna za drugu, dok određene kombinacije mogu da dovedu do zdravstvenih problema, pa ih treba izbegavati. Kada je najbolje jesti voće, a šta nikako ne ide uz jaja i mleko?
NextWEB hosting

*Meso i krompir – Ovu veoma popularnu kombinaciju trebalo bi da izbegavate, jer se proteini vare u želucu, a skrob u tankom crevu, zbog čega kombinacija mesa i krompira znatno usporava metabolizam.

* Mleko i bilo što drugo – Mleko je kompletan obrok i uz njega ne treba ništa drugo jesti. Ali, kašičica meda i čaša mleka je dozvoljena, čak i preporučljiva kombinacija protiv mikroba.

* Kafa i jaja – Ovo je izuzetno loša kombinacija, jer polifenoli iz kafe smanjuju apsorpciju gvožđa iz jaja i nivo kalcijuma u kostima.

* Zeleno povrće bez skroba i mlečne proizvode – Sastojci zelenog lisnatog povrća koje ne sadrži skrob mogu da blokiraju apsorpciju kalcijuma iz mleka. Zato, umesto s mlekom, spanać kombinujte s belim mesom i ribom.

* Voće i bilo što drugo – Voće je izvrstan izvor vitamina i antioksidanata, ali sadrži i kiseline koje dovode do fermentacije u želucu, što može da uspori varenje druge hrane. Osim toga, da biste izbegli nadimanje, voće jedite na prazan želudac.

(Novosti)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR