Evo šta je pravo prijateljstvo: Neobično prijateljstvo delfina i labradora (FOTO+VIDEO)

0
NextWEB hosting

Pogledajte neobično prijateljstvo između labradora i delfina. I da svi naučimo nešto!

Ova topla, prijateljska priča dolazi nam iz Irske. Iako zvuči kaoscenario za film, ova priča je istinita. Mešanac labradora Ben svakodnevno dolazi na obalu i čeka svog prijatelja da se pojavi kako bi se igrali. Ovo ne bi bilo tako neobično da njegov prijatelj nije – ženka delfina!

Meštani malog irskog grada Tori kažu da je susret i druženje delfina i psa gotovo svakodnevna pojava i da su na njihovu ljubav već navikli. Ben strpljivo čeka da ga vlasnik izvede u šetnju u luku, a kako se približabvaju “mestu sastanka” on postaje sve uzbuđeniji.

Kada dođu do obale, pas legne na beton i čeka da se pojavipoznato leđno peraje… Čeka i ne odustaje!

Delfin se ubrzo pojavljuje, a Ben brzo ulazi u vodu i pliva do njega. Ponekad u vodi provede i tri sata, umori se ali kako njegov vlasnik kaže, čak je i tada presrećan. Kada mu ponestane snage za plivanje, delfin sačeka pored obale, da se Ben malo odmori, a onda opet kreću u novu avanturu!

Kupanje dva prijatelja je melem za oči! Prskanje, maženje i njuškanje im izgleda nikada ne dosade, jer se svaki put sastaju sa novom voljom za druženjem!

 

Meštani su isprva misli da je delfin mužjak pa su mu dali ime Dugi. Čak i sada kada se zna da je reč o ženki, ime joj je ostalo isto.

Pre nekoliko godina u luci je pronađeno telo delfina za koga se veruje da je Dugijev partner. Meštani kažu da su delfini verovatno zajedno stigli u zaliv, a kada je mužjak uginuo ženka Dugi ostala je sama. Pošto je ubrzo upoznala Bena, i očito ga zavolele, sada ne želi da napusti luku…

-Ponekad pomislimo da će otići i napustiti Bena, ali ona ga je izgleda veoma zavolela i sputala svoju divlju prirodu. Uvek se pojavi kada Bena vidi na obali. Sada smo već svi navikli da ih viđamo zajedno kako se kupaju, i to nam nije neobično, ali svaki put kada ih sretnemo iznova nas oduševi njihova ljubav! – kaže jedan od meštana.

Ovo neobično prijateljstvo pokazuje nam koliko je važno biti tolerantan i prihvatati drugačije od sebe. Ben i Dugi čini se nemaju ništa zajedničko, osim međusobne ljubavi. Volimo i mi drugačije od sebe, ne zbog toga što oni jesu, već zbog toga kako se osećamo u njihovom prisustvu!

Izvor:zivotinje.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

3 × 1 =