Đaci iz Vrčina u obilasku znamenitosti opštine Grocka

0
2120
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Centar za kulturu Grocka je u subotu 6. juna poveo najbolje učenike 1-4 razreda OŠ „Sv. Sava“ iz Vrčina u nagradni izlet širom opštine Grocka. Celodnevna maršruta je bila bogata i sadržajna, a izletnički ranci opremljeni vodom i grickalicama.

U pratnji svojih učiteljica Dragane i Jasmine i predvođeni istoričarkom umetnosti Zoricom Atić kao vodičem kroz lepote Grocke, učenici su po prvi put obišli Arheološko nalazište u Vinči, spomenik kulture Rančićevu kuću i novootvorenu izložbu „Okupljanje“ autorke Tijane Nikolić Petrović, Gročansku čaršiju, Kasnorimsku grobnicu u Brestoviku, Manastir Rajinovac, vidikovac restorana „Vinogradi“ i konjički klub „Urban Cowboy“.

U maršrutu obilaska opštine Grocka uvršten je i vidikovac restorana „Vinogradi“. Jedan od najlepših vidikovaca u Srbiji nije nikoga ostavio ravnodušnim. Ovom pogledu se Tito divio najmanje 17 puta kao gost restorana, uz njega strane i domaće delegacije, poznati glumci, pevači, književnici, porodice iz Grocke, Beograda… I svi ostali koji su se ikada popeli na Cigansko brdo na kome se nalazi restoran.
Obilazak opštine završen je posetom konjičkim klubu. Ždrebence Nina i ostala konjska družina, uz zanimljivi ambijent konjičkog kluba „Urban Cowboy“ u Grockoj, bili su pun pogodak i pravi desert izletu.

Uz zanimljivu priču i razgledanje, obavezni odmor i igru u bašti Rančićeve kuće i porti manastira Rajinovac, dan je proleteo, a učenici su se vratili kućama puni utisaka.

10

11

9

8

7

6

5

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR