ГРОЦКА: Млади уметници представили изложбу „Лица“

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, отворена је групна изложба под називом ,,Лица“, аутора Саре Милојевић, Тамаре Ђорђевић, Дуње Ћорломановић и Огњена Стешевића, студената београдских уметничких факултета.

Поставка која се састоји од четрдесетак радова у техникама цртеж оловком, пастелом, темпером, као и уље на платну и комбинована техника, обрађује једну од вечних тема уметности – портрет. Млади аутори кроз разноврсност погледа и приступа приказују различитост и посебност портретисаних лица из свог окружења. Концепт изложбе наглашава да је сваки човек звезда за себе, при чему су лица из непосредног окружења управо она вредна и значајна.

Пред бројном и расположеном публиком из Гроцке и Београда, коју није омело хладно и кишно време да вече одвоје за посету изложби, а која се састојала понајвише од младих, поставку која траје до 14. децембра представила је историчарка уметности Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка.

На отварању изложбе наступили су ученици ОМШ Гроцка, Анђела Јовановић, Анастасија Мајевић, флаута, Ања Вукотић, Хелена Вилотић, Сара Михајловић, Петар Сојкић, клавир, Реља Дедић, Иван Павловић, гитара, и Лука Ђорђевић, виолина. Гост је била и Елена Рошков Станисављевић, гитара и вокал, која је извела сплет руских и српских популарних нумера

20151128  GROCKA

Дневни лист ПОЛИТИКА у суботу 28. новембра у оквиру културне рубрике „Синоћ у Београду“ доноси вест о отварању изложбе „Лица“ групе младих аутора – студената београдских уметничких факултета, у Ранчићевој кући у Гроцкој.

Хвала колегама из Политике на љубазности и простору који издвајају за културне догађаје у Гроцкој.

DSC_0166

DSC_0122

DSC_0207

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR