JAZZ u Grockoj: Miloš Čolović Trio u “Muzičkoj bašti” Centra za kulturu Grocka

0
NAJAVA koncerta: Miloš Čolović Trio nastupa u petak 17. juna od 20.3h u Rančićevoj kući, u okviru “Muzičke bašte” Centra za kulturu Grocka, a čine ga mladi muzičari, studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu (FMU). Trio nastupa u sastavu: Vladan Veljković, klavir, Miloš Čolović, kontrabas, Nikola Radojičić, bubnjevi.
 
Glavna inspiracija za ovaj bend je Bill Evans Trio, a veliki uticaj predstavlja i blue note scena 60-ih godina prošlog veka. Repertoar čine autorske kompozicije, džez standardi u Evansovim aranžmanima i džez kompozicije iz 50-ih i 60-ih godina.
U aprilu 2016. godine, Miloš Čolović Trio je osvojio prvu nagradu na međunarodnom takmičenju “The Best Musical Mind” (održanom u Beogradu i podržanom od strane Berklee College of Music i Souza Lima – Faculdade e Conservatório Musical in Sao Paulo) u kategoriji – najbolji ansambl. Kao nagrada, snimanje i objavljivanje njihovog prvog albuma desiće se tokom 2016/2017. godine.
 
*Miloš Čolović (1998) je učenik SMŠ ”Stanković” u Beogradu. Među muzičarima sa kojima je nastupao su: Brad Leali, Oleg Kireyev, Amikam Kimelman, Claus Raible, Steve Fishwick, Jelena Jovović, Irina Karmarković, Dušan Novakov, Thomas Duvigneau… Miloš je basista Kochetov Quinteta, Max Kochetov Quarteta i Dragan Ćalina Tria. Svirao je na Beogradskom džez festivalu, Pančevačkom džez festivalu, Belgrade Saxperience festivalu i Bass Passion festivalu.
 
*Vladan Veljković (1995) je student džez odseka Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Bio je član Big Benda RTS u okviru kojeg je svirao sa Gregoryem Hutchinsonom i Heinzom von Hermannom. Nastupao je sa Duško Gojković Oktetom na Musicology Festivalu. Često svira sa svojim bendom ”Flow Motion” koji izvodi njegove kompozcije. U različitim postavama je nastupao na džez festivalima u Beogradu, Nišu, Kraljevu i Valjevu.
 
*Nikola Radojičić (1996) je student džez odseka Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Aktivan je na kragujevačkoj i beogradskoj sceni. Sarađivao je sa Nikola Stajić Triom, Jazzveze i The Kec Quintetom i nastupao na festivalima: Nišville, Jazzin Festival (Novi Sad) i Blues At The Lake Moubra Festival (Crans Montata, Švajcarska).
12719283_1738003756485811_3793680691274032734_o

Komentari

NextWEB hosting

komentari

POSTAVI ODGOVOR

two × three =