“Muzička bašta” u Rančićevoj kući: Veljko, Neda i “Zvuci Balkana”

0
NextWEB hosting

KONCERT u “Muzičkoj bašti” Centra za kulturu Grocka – Veljko, Neda i “Zvuci Balkana” u Rančićevoj kući, petak 10. jun u 20.30h.

Veljko Nenadić i Neda Nikolić, osamnestogodišnjaci iz Smedereva i Kovina, čine tinejdžerski duo koji je osvojio brojna domaća i međunarodna priznanja. Veljko Nenadić je talentovani mladi kompozitor i pijanista, a Neda Nikolić važi za najboljeg mladog frulaša Srbije i učenica je maestra Bore Dugića.
U Rančićevoj kući Veljko i Neda nastupaju sa svojim drugarima iz ansambla “Zvuci Balkana” i Srednje muzičke škole “Kosta Manojlović” iz Smedereva.

Neobičan spoj frule i klavira, i žanrovski mix klasike, jazz-a i tradicionalne srpske muzike, nikog nije ostavio ravnodušnim. Najznačajnija priznanja su Gran-pri festivala slovenske muzike u Moskvi, prvo mesto na festivalu “Golden Key” u SAD za kompoziciju “Istočni vetar” koju je Veljko komponovao za Nedu, kao i domaća priznanja za najbolji kamerni sastav na Smotri muzičkih talenata u Sremskim Karlovcima, laureati su Festivala slovenske muzike u Beogradu…

Krajem juna Veljko i Neda snimiće svoj prvi CD za World music asocijaciju Srbije.

Ulaz je slobodan. Dobrodošli!

Veljko Neda i Zvuci Balkana - koncert u Grockoj

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

two × 4 =