NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Свечани пријем поводом „Дана Москве у Београду”

Свечани пријем поводом „Дана Москве у Београду”

0
NextWEB hosting

У здању Старог двора вечерас је одржан свечани пријем поводом манифестације „Дани Москве у Београду”. Поред домаћина пријема, министрa Владе Москве и шефa Департмана за спољноекономске везе и међународне односе Москве Сергејa Черјоминa и градоначелника Београда Синише Малог, пријему су присуствовали највиши функционери Града Београда, амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин, чланови делегације града Москве, представници Градске управе, градских јавних и комуналних предузећа и истакнуте личности из јавног и културног живота главног града. Свечаном пријему ипред градске општине Гроцка присуствовала је заменица председника градске општине Гроцка Живадинка Аврамовић и госпођа Зорица Симоновић.

Истакавши да је Београд у протекла три дана стекао нове пријатеље, градоначелник Синиша Мали изразио је уверење да ће то пријатељство бити настављено и у будућности.

– Споразум о сарадњи између привредних комора Београда и Москве је сигурна основа за даљу сарадњу наша два града, јер постоји велики потенцијал за даље унапређење трговине и привреде. Наш циљ је да запослимо што више људи, чему ће добри односи Београда и Москве сигурно допринети. У последње три године ми смо дуплирали број туриста у нашем граду а споразум о сарадњи у области туризма са Москвом сигурно ће пружити могућност да тај тренд и наставимо. Очекујемо много већу посету људи из Русије и надамо се да ће велики број наших грађана посетити Русију – рекао је Синиша Мали.

Он је подсетио на велики број манифестација које су се одржале током посете делегације из Москве и најавио узвратну посету главном граду Русије.

– Током ових дана имали смо два заједничка спортска догађаја, у једном смо изгубили, у другом победили тако да можемо рећи да је сада резултат изједначен, и нека то буде прилика за реванш током наредних „Дана Београда у Москви”. Тако ћемо наставити да градимо односе које је неко пре можда и заборавио, јер наша два града треба да сарађују баш онако како смо ми то чинили током претходних дана – рекао је Синиша Мали, захваливши се на сарадњи амбасадору Александру Чепурину, помоћнику градоначелника и председнику Организационог одбора Борку Милосављевићу, свим представницима Града Београда, делегацији града Москва и Привредној комори Београда који су својим ангажовањем учинили да „Дани Москве у Београду” протекну у доброј и пријатељској атмосфери.

Градоначелник Београда посебно се захвалио председнику Владе Републике Србије Александру Вучићу који је данашњом посетом изложби у павиљону „Цвијета Зузорић” показао да је Београд способан и вољан да сарађује са највећим градовима попут Москве, која је један од највећих и најзначајних градова света.

Министaр Владе Москве и шеф Департмана за спољноекономске везе и међународне односе Москве Сергеј Черјомин подсетио је на изјаву Далај ламе која гласи „руска душа је дарежљивост без граница”.

– Током боравка у Београду уверио сам се да је управо српска душа дарежљива и да нема границе. Све је пролетело као један тренутак и заиста сам се уверио да су печати у нашим пасошима тек једна илузија. Ми смо обновили наше односе, потрудили се да ови дани буду незаборавни, да их дуго памтите и са нестрпљењем чекамо на „Дане Београда у Москви”. Ови догађаји нам помажу да боље упознамо једни друге и очувамо наше словенске традиције и ја желим да се захвалим свима који су нам пружили гостопримство, који су подржали наступе групе „Гжељ”, камерног оркестра под руководством Александра Дудина, премијеру Александру Вучићу који је посетио изложбу Сергеја Андријакија и свим навијачима који су бодрили наше тимове на међусобним спортским сусретима. Уверевам вас да дани Москве нису завршени, ми ћемо размењивати делегације и искуство и позивам вас на будуће Дане Београда у Москви. Будите сигурни да ћемо дати све од себе да и ти сусрети буду успешни и топли као што су нама били овде у Београду – истакао је Сергеј Черјомин.

dsc_0025 dsc_0029 dsc_0016 dsc_0017 dsc_0019 dsc_0022 dsc_0015

grocka.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

4 × four =