Радно време занатских, трговинских и угоститељских објеката за време новогодишњих и божићних празника

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Према одредбама Одлуке о радном времену занатства и трговине на територији града Београда у суботу, 31. децембра (уочи Нове године), дежурне продавнице претежно прехрамбене робе (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети) морају да раде најмање од 9 до 18 сати, саопштавају из Секретаријата за привреду.

У недељу, 1. јануара, дежурни продајни објекти могу бити затворени, а у понедељак, 2. јануара, морају да раде најмање од 9 до 12 сати исто као и у уторак, 3. јануара. У петак, на Бадњи дан, продавнице претежно прехрамбене робе (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети) морају да раде најмање од 9 до 18 сати, док на сам Божић (7. јануара) дежурни продајни објекти могу бити затворени. 

На дан државног и другог празника (1, 2, 3. и 7. јануара) неспецијализоване продавнице у којима се обавља трговина на мало претежно непрехрамбене робе и посебни трговински објекти могу бити затворени. Бензинске станице на државним путевима I и II реда и општинским путевима на територији Београда раде од 00 до 24 сата, а остале бензинске станице у граду најмање од 6 до 20 сати.

Дежурни продајни објекти који раде у време државних и других празника дужни су да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта, најмање три дана пре државног и другог празника. Сви трговински и занатски објекти у дане новогодишњих и божићних празника могу бити отворени и могу радити дуже од радног времена наведеног у овом саопштењу. 

У дане када се празнује Нова година  (31. децембра, 1, 2. и 3. јануара), као и 13. и 14. јануара, угоститељски објекти који се налазе у стамбеним зградама могу радити, емитовати музику или приређивати музички програм од 00 до 24 сата. Остали угоститељски објекти који се не налазе у стамбеним зградама могу радити у оквиру максимално утврђеног радног времена – од 00 до 24 сата.

beograd.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR