INSPEKTOR STOJADINOVIĆ JURIO KRADLJIVCA 500 AUTOMOBILA: Srpski rekorder u krađama vozila još u bekstvu

0
Foto: privatna arhiva / Privatna arhiva Nenad Stojadinović stradao dok je jurio za lopovom

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Sava Ibrić, osumnjičen za krađu više od 500 automobila, a koga su pokušali da uhapse inspektori policije koji su tokom potere imali udes, kada je Nenad Stojadinović poginuo, a Vladimir Radujko povređen, još je u bekstvu.

 
Znalo se, čim nestane "fijat uno" ili "fijat tipo", to je uradio Sava Ibrić - kaže sagovornik "Blica" upoznat sa karijerom lopova iz naselja Mali Leskovac u Beogradu

Foto: Grocka info /
PromoZnalo se, čim nestane “fijat uno” ili “fijat tipo”, to je uradio Sava Ibrić – kaže sagovornik “Blica” upoznat sa karijerom lopova iz naselja Mali Leskovac u Beogradu

Protiv ovog kriminalca je podneto više od 600 krivičnih prijava, mahom za krađu automobila, u zatvoru je proveo desetak godina, što znači da je za svako neovlašćeno korišćenje motornog vozila robijao po nedelju dana. Pored krađe kola, on je imao i stotinak sitnih krađa.

 

A poslednji put iz zatvora je izašao nedavno, i na slobodi odmah nastavio sa onim što jedino zna – krađom automobila.

– Zemlje koje imaju uređen pravni sistem za svako krivično delo, za svaku krađu izriču kaznu. I te kazne se sabiraju, pa za krađu kola može da dobije i 20 godina zatvora. Kod nas je, međutim, jedinstven sistem. Tačnije izriče se jedinstvena kazna, koja je nažalost često na granici minimalne. Da je taj kradljivac osuđen po tom sistemu koji vlada u uređenim državama, kazna na kaznu, bio bi u zatvoru, i inspektor Nenad Stojadinović bi bio živ, a njegov kolega Vladimir Radujko ne bi se borio za život – kaže za “Blic” kriminolog Dobrivoje Radovanović.

DALJE MOŽETE PROČITATI NA BLIC.RS

UŽAS NA SMEDEREVSKOM PUTU KOD GROCKE: Policajac Stojadinović poginuo tokom potere (FOTO)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.