Studentkinja prava iz Grocke Nevena Bracanović učestvovala na studentskoj konferenciji u Francuskoj

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Nevena Bracanović, studentkinja prava iz Grocke, početkom februara meseca ove godine učestvovala je na studentskom Modelu Ujedinjenih Nacija koji je održan u Francuskoj, gde je u okviru simulacije rada komiteta Ujedinjenih nacija  bila predsednica Saveta za Ljudska prava.

Model Ujedinjenih Nacija/simulacija rada UN studentima pruža mogućnost da u praksi bolje upoznaju aktuelna međunarodna pitanja i načine njihovog rešavanja u okviru UN, da primenjuju osnovna diplomatska načela, kao i doprinesu razvijanju njihovih ličnih veština (javnog nastupa, pregovaranja, vođenja debate i postizanja kompromisa).

Studenti preuzimaju uloge diplomata UN, predstavljaju različite zemlje i raspravljaju o aktuelnim svetskim temama, u skladu sa procedurom UN.

Konferencija je odrzana 03.02-05.02.2017 u Aix en Provance, u Francuskoj, i organizovana je od strane studenata Aix Univerziteta.

Nevena je prisutnim delegatima predstavila rad Kluba za Ujedinjene nacije Pravnog fakulteta, gde je član odbora za marketing i promociju, i ohrabrila ih da se prijave za predstojece konferencije te vrste koje će se održati u Beogradu tokom 2017. godine.

Čestitamo Neveni na ovom uspehu, i želimo joj i nadalje uspešne studije, a potom i blistavu karijeru!

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR